Ситуація складна, але контрольована, або Що відомо про електропостачання на Львівщині

світло777
Фото, взяте з архіву редакції. Автор: Микита Печеник

На Львівщині після російських ракетних обстрілів, через що постраждали чотири підстанції, мешканці скоротили споживання електроенергіъ майже на 10%, втім нині знову фіксують пожвавлення.

Про це повідомив очільник обласної військової адміністрації Максим Козицький. Його на брифінгу 20 жовтня цитує ІА Дивись.info.

Читайте також: Окупанти за два дні обстріляли чотири підстанції у Львові, дві з яких знищені повністю

Як і коли обмежити користуваня електрикою

Він зазначає, що задля того, аби не перевантажувати енергосистему, потрібно знизити рівень споживання на 15% від повсякденного.

У відомстві, а також обласному й «Укренерго» закликають рідше користуватися електроприладами, щоби не виникало дефіциту потужності.

Важливо обмежити користування електроприладами. Ідеться про електрообігрівачі, бойлери, електроплиту, мікрохвильову піч, пральну машину, електричну духову шафу, електрочайник, кавоварку, праску, посудомийну машину, кондиціонер, зарядні пристрої, порохотяг, комп’ютер, телевізор. Ними можна користуватися з 00:00 до 05:00.

Пікові години - з 08:00 до 11:00 та зі 17:00 до 23:00.

Бізнес також долучиться

Незабаром також обмежать роботу зовнішньої реклами та підсвіток під час комендантської години, яка з 19 жовтня триває з 00:00 до 05:00. Козицький вже готує відповідний наказ.

Він також проведе зустріч із представниками галузевих асоціацій Львівщини. Говоритимуть про шляхи зменшення потужностей та переходу на роботу вночі.

Водночас вуличне освітлення не вимикатимуть, щоб не сторювати небезпеку для мешканців. У майбутньому - врегулюють питання підсвітлення споруд та пам'ятників.

Читайте також: Львівські фонтани не працюватимуть, а на фасадах будинків вимкнуть підсвітку

Очільник ОВА розповів, що, за даними фахівців «Львівобленерго» та «Укренерго» ситуація, яка склалась, є складна, та контрольована. Все залежить від того, чи мешканці дослухаються до їхніх рекомендацій та зроблять все можливе, щоб уникнути відключень електроенергії, додав він.

Що передувало

Через російські обстріли 10 та 11 жовтня постраждали чотири підстанції, які подають живлення не лише на всю Львівщину, а й на експорт. Два із цих об'єктів - зруйновані повністю. У перший день після ворожих атак практично весь Львів та тисячі населених пунктів регіону залишилися без світла та подекуди без води. Фахівцям вдалося полагодити мережі менш ніж за добу. Наступного дня ворожий удар спричинив знеструмлення частини міста.

У середу, 19 жовтня, уряд ухвалив рішення про обмеження постачання електроенергії по всій Україні. Ворог продовжує руйнувати генеруючі об'єкти енергетики. Цей крок став вимушеним.

За даними Міненерго, з початку минулого тижня окупанти атакували енергосистему країни понад 300 разів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: