Бійці вивчають уламки іранських дронів-камікадзе, якими окупанти атакують Україну, щоб ефективніше з ними боротись

IMG_20221017_081405_091-1-768x1024
Уламки іранського дрону-камікадзе, який аткував Київ 17 жовтня. Фото: Віталій Кличко

Українські захисники вивчають вже збиті іранські дрони-камікадзе, якими атакують росіяни, щоби ефективніше їх знешкоджувати. Так розвідники розібрали до гвинтиків безпілотник «Мохаджер-6».

Про це повідомляють у воєнній розвідці України, посилаючись на сюжет «ТСН».

Приземлені дрони допомагають військовим виявити слабкі місця цієї техніки і ще справніше із ними боротись. Під час досліджень наші військові виявляють і походження деталей, які використовують для створення цієї вбивчої техніки. Особливо, кажуть, допомагають у цій справі неушкоджені зразки.

«Коли ми отримуємо цілий зразок, який можна розібрати і подивитися, як працює одна система із другою, то це набагато краще, ніж коли ми маємо уламки», – каже представник відомства.

«Мохаджера-6», якого збили у вересні, розкрутили буквально до останнього гвинтика. Виготовлений він був у лютому цього року, не виключено, що це був один із перших його вильотів. Що одразу кинулося в очі – те, як іранський виробник приховував всі сліди, хто виготовив цей літальний апарат. Видали виробника написи англійською із граматичними помилками.

«Ми лише на одному пристрої знайшли напис на фарсі, зроблений вручну, який вони просто не помітили, зі зворотнього боку на платі нанесений» – кажуть українські воїни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: