В Україні поіменно встановлять усіх причетних до поставки рф іранських дронів-камікадзе та балістичних ракет, - СБУ

IMG_20221017_081405_091-1-768x1024
Уламки іранського дрону-камікадзе, який аткував Київ 17 жовтня. Фото: Віталій Кличко

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження через постачання іранських дронів-камікадзе та балістичних ракет рф.

Про це заявили у відомстві 21 жовтня.

Там кажуть, що в межах розслідування встановлять всіх причетних до постачання в рф іранських дронів «Shahed-136» і «Mohajer-6», а також балістичних ракет малої дальності «Fateh-110» та «Zolfaghar».

«Є всі підстави стверджувати, що представники іранської влади й оборонно-промислового комплексу умисно допомагають рф у війні проти України», - стверджують в СБУ.

Також встановлюватимуть поіменно причетних осіб, маршрути перевезення зброї. Усіх винних притягнуть до відповідальності.

«Той, хто допомагає росії обстрілювати мирні українські міста і села, має також понести відповідальність за воєнні злочини рф. Бо не можна свідомо продавати маніяку наточений ніж, а потім дивуватися, що він вбиває людей. Тож наразі українські правоохоронні органи дають юридичну оцінку такій допомозі нашому ворогу», говорить очільник СБУ Василь Малюк.

Додав, що за допомогою експертиз можна довести іранське походження безпілотників, які обстрілюють українські міста, попри спроби рф замаскувати «Шахеди» під «Герані».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: