Терор з використанням дронів може бути ще довго - Буданов

Screenshot_20221024-085704_Chrome

Російська армія ще довго може тероризувати українців дронами-камікадзе "Shahed-136" . Натомість запаси ракет у росіян майже вичерпані.

Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов в інтерв'ю Українській правді.

За словами Буданова, росіяни почали атакувати Україну іранськими дронами-каміадзе через брак ракет та через їхню невисоку ефективність і точність.

"Терор з використанням "Шахедів" насправді може бути ще довго. А от з використанням ракет – ні, тому що запаси майже вичерпані. Щодо "Іскандерів" – це близько 13% залишилося, щодо ракет типу "Калібр-ПЛ", "Калібр-НК" – це близько 43%, по ракетах Х-101 та Х-555 теж близько 45%. Просідати нижче 30% взагалі дуже небезпечно, тому що це вже йде НЗ (недоторканий запас – Ред.), - пояснив Буданов.

Очільник ГУР Міноборони наголосив, що говорити, скільки у РФ ще залишилося іранських дронів, не зовсім коректно, тому що вони постійно їх замовляють. Нині, за його даними, окупанти атакують мирні міста дронами вже з другої партії.

"Станом на 22 жовтня вони застосували близько 330 "шахедів". З них, наскільки я пам'ятаю, 222 було збито. Інші, в тій чи іншій мірі, дійшли до своїх цілей – не завжди до своїх, інколи десь поряд, але 30% дронів доходять до цілей. Одноразова поставка партії – це близько 300 одиниць", - сказав Буданов і продовжив, - "Вони замовили біля 1700 всіх типів дронів, наразі друга партія пішла. Ви ж маєте зрозуміти, вони замовили 1700 штук, але їх ще треба виготовити".

Натомість Буданов наголосив, що ППО успішно знищує дрони - збиті 70% БПЛА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: