Окупанти збудували 2-кілометрову лінію оборони на Луганщині (фото)

221022082441-03-hirske-ukraine-anti-tank-fortification
Фото: Maxar.

На нових супутникових знімках Maxar помітили двокілометрову протитанкову фортифікаційну споруду, яку росіяни побудували на околицях окупованого Гірського на Луганщині.

Про це повідомляє CNN.

Фортифікація складається зі чотирьох рядів зроблених з бетонних пірамід, які, як сподівається росія, зупинять українську техніку та танки від просування на схід.  Також були помічені величезні траншеї. 

Фортифікаційні споруди на окупованому Сході України.
Фото: Maxar.

Додаткові супутникові знімки Європейського космічного агентства показують, що копання траншеї велося у два етапи: першу секцію траншеї копали починаючи з 25 вересня; друга частина траншеї була викопана десь між 30 вересня і 5 жовтня.

Лінія оборони розміру «міні»

Два російські ЗМІ повідомили про укріплення, яке вони назвали «Лінією Вагнера», маючи на увазі російську найманську групу Вагнера. Телеканал «Звєзда», ЗМІ російської армії, заявило, що це «друга лінія оборони», якщо українці спробують прорватися в цьому районі.

Хоча укріплення могло б допомогти захиститися від фронтальної атаки, ніщо не заважає українським силам просто об’їжджати укріплення, які простягаються лише на 1,6 кілометра.

Фортифікаційні споруди на окупованому Сході України.
Фото: Maxar

Пропагандистське видання RIA опублікувало у середу карту, на основі якіої стверджується, що група Вагнера продовжить будівництво своєї «лінії», поки вона не простягнеться на схід від російсько-українського кордону до Кремінної, а потім на південь до Світлодарська.

Аналіз карти CNN показав, що оборонна споруда такої довжини простягалася б приблизно на 217 км.

Читайте також: росія боїться наступу ЗСУ навіть у себе вдома: будують лінії оборони у двох областях (фото).

Додаткові супутникові знімки, переглянуті CNN, не показали жодних інших будівельних робіт уздовж передбачуваного шляху «лінії Вагнера».

Це не перший випадок, коли група Вагнера використовує окопи для зміцнення своїх позицій. У 2021 році група найманців побудувала приблизно 70 км окопів у Лівійській пустелі, щоб зупинити наземні атаки на їхні позиції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: