На Львівщині можуть запровадити віялові відключення електрики

Безымянный
Фото: ЛОДА. Урядовий селектор щодо віялових відключень електрики на підприємствах

Йшлось про те, як кожна область, зокрема Львівщина, повинна врегулювати використання потужності електромережі.

Сьогодні, 28 жовтня, відбулась урядова селекторна нарада, у якій взяв участь начальник Львівської ОВА Максим Козицький та перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик, пише пресслужба ЛОДА. 

Під час онлайн-зустрічі Уряду та голів обласних військових адміністрації обговорювали питання, пов'язані з графіками відключення електромережі. Обмеження хочуть запровадити для побутових споживачів. 

Також, відключення електроенергії потрібно впроваджувати і на підприємствах – комерційних та державних. Для цього кожна область мусить відокремити мінімальну кількість тих підприємств, які не можливо відключити від мережі, тобто, критичних. 

Для інших виробництв область, разом із Львівобленерго, розробить графік відключень, а за можливості сприятиме проведенню їхньої роботи на нічний час – допомагатиме з перепустками на комендантську годину тощо.

«Внаслідок агресії росії, масованих обстрілів критичної інфраструктури, з минулого тижня є дефіцит електроенергії. Ми почали розробляти графіки відключень мешканців, а також підприємств. Це і психологічний аспект – усі мають розуміти, що відключення – вимушений захід», – наголосив Максим Козицький.

Читайте також: Погода взимку на Львівщині: чи очікувати на люті морози.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: