Вихідні у Львові: куди сходити з друзями чи наодинці

IMG_9273-696x464
Фото Микити Печеника

Вікенд у Львові нинішнього тижня обіцяє багато подій, які можна відвідати великою компанією, з родиною чи навіть сам на сам. Водночас синоптики не прогнозують поганої погоди на вихідні - лиш у неділю трішки подощить.

ІА Дивись.info дізналася, куди можна сходити на вихідні упродовж 29 та 30 жовтня та розповідає про топ-6 найцікавіших подій.

Найкращі короткометражні фільми

Городян запрошують на кінопоказ у міському Муніципальному мистецькому центрі відбудеться кінопоказ «Українська нова хвиля: Обережно крихке». Це щорічний кіноальманах Довженко-Центру, який презентує в національному прокаті найкращі короткометражні кінороботи молодих українських режисерів. Серед них – переможці провідних українських кінофестивалів, володарі головних кінонагород та короткометражні фільми, про які за останній рік говорили найбільше.

Сюди увійшли короткометражки про щемкі історії дорослішання, стосунки, пошуки себе та реальність. Зокрема: «Глибока вода», реж. Анна Дудко, анімаційний; «Потерпи трошки» реж. Любов Гончаренко, ігровий; «20-11-7.mp4», реж. Аліна Панасенко, ігровий; «Тигр блукає поруч», реж. Анастасія Фалілеєва, анімаційний; «Папині кросівки», реж. Ольга Журба, ігровий; «Земля крутиться», реж. Олена Кириченко, документальний; «Нетерпимість», реж. Станіслав Битюцький, ігровий; «Мир і спокій», реж. Миро Клочко, Анатолій Татаренко, документальний. Презентуватиме програму режисерка Мирослава Клочко.

  • Початок о 19:00 29 жовтня.
  • Вхід – за донат для Довженко-Центру.

На виставку в «РадіоГараж»

«Квіти Перемоги» - понад сотня дитячих малюнків з усіх куточків України. Охочих запрлшують відвідати вистаку про те, як діти малюють перемогу із перших днів повномаштабної війни, розв'язаної рф.

«Вони написані в лікарнях, притулках, бібліотеках, арт-просторах. Всі роботи дуже світлі, яскраві і з вірою в нашу перемогу», — розповідають організатори.

  • Городян запрошують у простір «РадіоГараж», що на вулиці Князя Романа, 6,
  • Вхід вільний.
  • Експозиція виставки триватиме до 10 листопада.

Виставка просто неба

Хаб у Львові запрошує такоє на виставку Прихисток. Вона розгорнута просто неба на площі Ринок, 26. Майданчики для мистецтва розгорнули з нагоди Дня захисників та захисниць. Людей запрошують відвідати подію та познайомитися з творами художників із Закарпаття Аттіли Коприва, Юрія Шелевицького, Сергія Лакатоша та Олександра Жильцова, який став вимушеним переселенцем.

  • Вхід вільний та не потребує реєстрації, а за будь-який донат на користь ЗСУ прямо на місці можна отримати фірмовий мерч.
  • Виставка триватиме з до 11 листопада.
  • Хаб працює з 08:00 ранку.

Органна медитація та місячна соната

Увечері 29 та 30 жовтня у Львівському органному залі відбудуться концерти. Запрошують послухати Баха.

У суботу, о 19:00, музиканти зіграють легку та медитативну музику Сезара Франка, Габріеля Форе, Моріса Дюруфле. Обіцяють, що це подарує відвідувачам хвилини душевного спокою.

Квитки - тут.

А наступного дня, 30 жовтня, зіграють Баха. У концерті студента органного класу Надії Величко Віталія Дворового буде вдосталь старовинних і сучасних шедеврів. «Родзинкою» вечора стане виконання яскравої концертної фантазії на теми з опери Жоржа Бізе  «Кармен». Початок - о 14:00. Квитки - за цим посиланням.

До театру Лесі

У суботу, 29 жовтня, у театрі Лесі відбудеться вистава «Баба Пріся». Це історія про норовливу літню жінку, з якою точно не буде сумно.

«Буває оце бабуся: пече найсмачніші пиріжки, в’яже найтепліші шкарпетки, передає домашнє вино чи мариновані огірки, при кожній зустрічі намагається втиснути тобі в жменю пару гривень, навіть якщо твоя зарплата в п’ять разів більша за її пенсію. Її слова — теплі, а руки — лагідні.
А буває — баба. Вона ставить пастки на дичину, лікується (чого гріха таїти — часто і розважається) грибами і травами, орієнтується в болотних стежках. Може дати стусана онукові, якщо порушив наказ чи з’їв її згущене молоко», - розповідають у театрі.

  • Початок о 17:00.
  • Квитки - тут.
  • У театрі попереджають, що ця драма 18+.

Відвідати з дітками Домівку врятованих тварин

У парку Знесіння є «Домівка врятованих тварин» - це притулок, заснований заоозахисниками 2018 року. Нині тут мешкають майже 200 звірят. А через повномаштабну війну сюди евакуювали тварин із прифронтових зон.

Читайте також: Як у львівському парку «Знесіння» рятують тварин (фото)

  • Вхід на територію притулку є безкоштовним.
  • Адреса:  вулиця Олекси Довбуша, 24, 
  • Встигніть до 19:30.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: