В МЗС прокоментували заяву лаврова щодо переговорів

21167c1-mzs690

Єдиною реалістичною пропозицією щодо можливих переговорів з росією має бути негайне припинення путіним війни проти України і виведення російських військ за кордони станом на 1991 рік.

Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко у Facebook.

"Єдиною реалістичною пропозицією має бути негайне припинення росією війни проти України та виведення російських військ із української території за межі кордонів станом на 1991 рік" - заявив він.

Він додав, що той, хто дійсно прагне переговорів, не знищює енергетичну систему країни, щоб її населення замерзло взимку, не займається масовими стратами цивільних людей, не обстрілює житлові квартали, не оголошує мобілізацію додаткових 300 тис. військовослужбовців, не блокує поставки зернових, не висуває ультиматумів.

Ніколенко вважає, що заява лаврова про готовність до переговорів є не що інше, як чергова димова завіса, аби виграти час на тлі поразок російської армії. Допоки росія продовжує скоювати злочини в Україні, відповідь має бути одна - на полі бою.

"Ми вдячні міжнародним партнерам, які стоять пліч-о-пліч з Україною в її боротьбі за існування. Лише спільними рішучими зусиллями можливо зупинити росію, яка становить загрозу миру та безпеці не лише Європи, але і світу" - резюмував речник МЗС.

Зауважимо, що раніше глава МЗС росії сергій лавров заявив, що президент країни-агресора володимир путін усе ще готовий до переговорів щодо України. За його словами, росія чекає, коли Захід зможе "запропонувати якісь серйозні підходи, які сприятимуть розрядці напруженості й повністю враховуватимуть інтереси російської федерації та її безпеки".

Читайте також: CША та ЄС закликають росію повернутися до "зернової угоди"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: