Розвідка США вважає, що Іран надає військову допомогу росії в обмін на підтримку ядерної програми, – CNN

2780659

Іран намагається домогтися від росії сприяння у підтримці своєї ядерної програми і тому надає москві дрони та іншу військову допомогу для війни проти України.

Таку думку висловили CNN неназвані представники американської розвідки, про що телекомпанія повідомила 4 листопада, пише сайт Гордон.

Співрозмовники CNN у розвідці США припускають, що Іран зацікавлений у придбанні в росії матеріалів для виготовлення ядерного палива, а надалі – й для створення ядерної зброї.

Експерти, яких опитав канал CNN, зазначили, що "ризик розповсюдження ядерної зброї залежить від того, для якого реактора використовують паливо".

Телекомпанія звертає увагу, що публічно кремль давно виступає проти того, щоб Іран отримав ядерну зброю.

В Ірані заявляли, що його ядерна програма призначена лише для мирних цілей, а програму зі створення зброї офіційно зупинили, однак у США вважають, що діяльність Ірану зі збагачення урану "вийшла далеко за межі параметрів ядерної угоди 2015 року" і що час, необхідний для отримання Іраном достатньої для ядерної зброї кількості матеріалу, що розщеплюється, "скоротився до кількох місяців", зазначає CNN.

Читайте також: Сі Цзіньпін, Блінкен і Шольц висловились про можливе застосування росією ядерної зброї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: