Херсон вже у зоні дії української ствольної артилерії: звільнення міста - справа найближчого часу

IMG_20221111_030330_551

Найближчі українські розвідувальні дозори вийшли на межу менш ніж за 18 км від міста, яке Путін зовсім недавно урочисто оголосив частиною Російської Федерації, і обіцяв захищати всіма силами.

Про це повідомляє військовий журналіст Юрій Бутусов.

Українські війська намагаються увірватися до Херсона на плечах ворога, що відступає. В районі переправ, де зосереджуються російські колони, ведеться вогонь. Оцінити ефективність, точність та щільність ураження можна буде лише після звільнення міста. Проте зараз є можливість накривати ворога не лише ракетами, а й снарядами артилерії. Стримати тиск українців росіянам за таких умов уже не вдасться.

Просування наших військ стримують насамперед щільні мінні поля, росіяни застосували багатошарове мінування, міни-пастки, мін дуже багато. Загони ж прикриття росіян ніякої завзятості в бою не виявляють і швидко біжать до Дніпра після натиску. Міни не дозволяють швидко розвернутися для атаки.

Проте темпи втечі росіян українське наступ явно прискорили. Масовий відхід росіян на лівий берег Дніпра триває цієї ночі. Звільнення Херсона – це справа найближчого часу.
Зараз поразка росіян може бути перетворена на розгром, якщо всі необхідні боєприпаси будуть спрямовані на вогневу поразку зон зосередження російських військ на правому березі Дніпра поблизу переправ, якими росіяни виводять техніку. Завдати максимально важких втрат російським ар'єргардним частинам цілком реально. Однак не слід забувати, що ми наступали на ворога, що перевершував нас у кількість важкої бойової техніки і боєприпасів, часу для підготовки втечі у росіян було багато.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: