Опалювальний сезон: чому не у всіх будинках є тепло

опалення5

У понеділок, 14 листопада, у Львові розпочався опалювальний сезон для населення. Станом на обід тепло подали до 70% будинків.

Про це повідомила Ірина Маруняк, яка є заступницею мера з питань ЖКГ.

Вона каже, що теплоенерго подають тепло до будинку, а далі балансоутримувачі – голови ОСББ, ЖБК, управляючих компаній – мають відкрити засувки, щоб тепло надійшло в будинок.

Читайте також: Опалювальний сезон, або Що варто знати львів'янам по порозі важкої зими

«У Львові 7 листопада офіційно розпочався опалювальний сезон для бюджетних установ – шкіл, садочків, лікарень, поліклінік, закладів культури. Станом на сьогодні 255 таких закладів мають опалення. Без тепла залишалися 41 установа. Відсьогодні розпочали подачу опалення для населення. Запущені в роботу найбільші об’єкти теплопостачання – ТЕЦ-1 і ТЦ «Північна» (ТЕЦ-2), котельні та ЦТП. Відновлюємо подачу опалення поетапно, поривів на мережах немає. Станом на зараз тепло подано до 70% будинків», - розповіла чиновниця на брифінгу.

Які є проблеми?

Маруняк говорить, що проблемою у відновленні подачі тепла до будинків є повільне розпломбування лічильників на котельнях працівниками АТ «Львівгаз». Якщо лічильник на котельні не розпломбований, котельню не можуть запустити в роботу і подати опалення до будинків, які ця котельня обслуговує. Станом на зараз ще 89 треба розпломбувати.

Як запевняє Павло Сербан, начальник Львівського відділення АТ «Львівгаз», до кінця тижня всі лічильники мають розпломбувати.

«Розпломбування газової мережі у нас включає всю Львівську область. Кожен день наші працівники розпломбовують 30-40 об'єктів. Цей процес трудомісткий і потребу часу. Працівників бракує.

Плануємо за два дні максимум розпломбувати всі котельні сфери освіти, а всі інші до кінця тижня», - пояснив Павло Сербан.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: