Українцям з Харківщини та Херсонщини радять евакуюватися на зиму

евакуація
Евакуація. Ілюстративне фото

Мешканцям звільнених Харківської та Херсонської областей радять перезимувати в інших регіонах. повідомила віцепрем'єрка Ірина Верещук.

Так, міністерка реінтеграції тимчасово окупованих територій каже, що на порозі важкої зими потрібно виїхати у більш безпечні області.

«Ми розуміємо, що мешканцям Херсонської та Харківської областей буде важко пережити зиму. Тому пропонуємо все-таки евакуюватися, особливо жінкам з дітьми, людям похилого віку та маломобільним, – сказала Ірина Верещук. – Звільнення триває потужно. І ворог намагатиметься помститися населенню за те, що воно не сприйняло окупантів», - сказала вона в етері телемарафону.

Читайте також: Опалювальний сезон, або Що варто знати львів'янам по порозі важкої зими

На тлі шаленого піднесення, яке відчувають мешканці звільнених територій, віцепрем'єрка порадила залишатися всім при холодному розумі й берегти себе. Вона запевнила, що є всі можливості, щоб люди перезимували у більш безпечних регіонах. 

«При розміщенні людей ми розраховуємо не лише на модульні містечка. Добре працює програма «Прихисток», яка додатково стимулює тих, хто розміщує у себе людей. Також маємо 5670 місць компактного проживання, і їх кількість постійно збільшується. Загалом ОВА мають змогу прийняти на зиму близько 400 тисяч людей, якщо буде потрібно. Ми над цим зараз працюємо», – пояснила міністерка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: