Майже пів тисячі львівських будинків залишаються без опалення, - мерія

Опалення

Після старту опалювального сезону у Львові тепло подають до 1706 будинків з центральним опаленням. На зараз йдеться про 80%. Водночас 428 помешкань досі залишаються без тепла.

Про це повідомила заступниця міського голови з питань ЖКГ Ірина Маруняк вранці у вівторок, 15 листопада.

У чому причина?

Вона пояснює, що здебільшого проблема криється у тому, що досі не розпломбовано лічильники газу у 75 котельнях Львова. Цим опікуються працівники облгазу. Після цього тепловики зможуть подати тепло споживачам.

Не всі будинки беруть тепло

У 80% від загальної кількості будинків відновили опалення, каже Маруняк.

«Львівтеплоенерго відновило подачу тепла до 1388 будинків, а Залізничнетеплоенерго – до 318 будинків. Станом на ранок опалення взяло лише 1528 будинків – це 71%. Тобто 9% з тих будинків, до яких тепло подається, поки його не беруть», - розповіла чиновниця.

Майже пів тисячі будинків досі без тепла

Теплопостачання не вдалося відновити у 428 будинках. Також йдеться про окремі бюджетні установи, як-от школи.

Так, Залізничнетеплоенерго поки не може подати тепло до 204 будинків. Причина відсутності – працівники Львівгазу досі не розпломбували лічильники газу у 4 котельнях, які обслуговують ці будинки. Тобто жодних затримок з боку тепловиків нема.

Львівтеплоенерго поки не відновлено теплопостачання до 224 будинків. Тут основною причиною також є нерозпломбовані лічильники газу на котельнях.

Опалювальний сезон у Львові

Нинішнього року він розпочався з 14 листопада, позаяк середньо добова температура впродовж попередніх трьох днів сягала 8 або менше градусів тепла. Водночас влада попереджає, що можуть виникнути непередбачувані ситуації, пов'язані із повномашстабним російським вторгненням. Тому людей закликають подбати про необхідні речі задля того, аби безпечно перизимувати у разі критичних ситуацій.

ІА Дивись.info розповідала, що про це потрібно знати. Читайте - тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: