Зустріч очільника МЗС Польщі та російського посла тривала лише 4 хвилини

cecd0f8e-bea1-49d0-b429-176b90f2de55
Збігнєв Рау. Фото з відкритих джерел.

Зустріч між міністром закордонних справ Польщі Збігнєвом Рау та російським послом Сергієм Андрєєвим, через падіння ракети на території Польщі, тривала лише 4 хвилини.

Про це повідомив Лукаш Ясін, речник Міністерства закордонних справ Польщі, пише CNN.

«Його (ред. - Андрєєва) прийняли, але без будь-якого обміну ввічливістю, без рукостискань, міністр Збігнєв Рау та делегація, яка його супроводжувала. Послу зачитали нашу дипломатичну ноту, яка схожа на опубліковане нами комюніке. Посол прийняв цю ноту і поїхав», – сказав Лукаш Ясіна.

Ясіна розповів Польському національному радіо, що російський посол, якого Польща викликала у вівторок після ракетного удару по східній Польщі, з’явився на зустріч близько опівночі.

Читайте також: Польща може активувати 5-ту статтю договору НАТО.

Польща заявила, що ракета, яка вбила двох людей, «російського виробництва». Цей інцидент став першим випадком, коли країна НАТО постраждала безпосередньо під час конфлікту. Хто випустив ракету і звідки саме вона була випущена, наразі невідомо.

В іншому інтерв'ю заступник міністра закордонних справ Польщі Павел Яблонський в ефірі RMF FM Radio заявив, що міністр закордонних справ Рау вимагав від Андрєєва пояснити ситуацію під час зустрічі.

«Є дуже висока ймовірність того, що ми маємо справу з наслідком дій росії», - сказав Яблонський.

«Ці наслідки вперше з початку війни – це те, що ми припускали, що може статися, але це сталося вчора – торкнулися Польщі, польської території, поляки загинули», — сказав речник МЗС Ясін.

Нагадаємо, Польщі офіційно підтвердили, що на її території впала російська ракета.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: