Під час ракетної атаки по Львівщині у Чорнобильській лікарні успішно прооперували двох дітей

315955626_4147648175459474_8548580418230379261_n

У Західноукраїснькому спеціалізованому медичному центрі у Львові провели дві складні операції, незважаючи на російську атаку регіону 15 листопада.

Про це розповіли у лікарні.

Так, вже друге оперативне втручання перенесла 11-річна Вікторія із Судової Вишні. У підлітка був гострий перелом голівки лівої стегнової кіски. Уперше хірурги оперували дівчинку у жовтні.

Операція була складна, проте успішна: біль у нозі зник, і дівчинка змогла ходити самостійно, пригадують лікарі.

15 листопада ортопед ЗУСМДЦ Олександр Щуровський разом із швейцарським колегою Ульріхом Екснером проводили додаткову фіксацію голівки стегна справа – щоб убезпечити від травми внаслідок надмірного навантаження після операції на лівому стегні.

Читайте також: Львівщину вчора атакували майже чверть сотнею ворожих ракет: що відомо

«Коли пролунав сигнал тривоги, операція ще тривала. Ми розуміли небезпеку, та повинні були її закінчити, щоб зберегти здоров’я маленькій пацієнтці. Попри усе ми впорались та завершили те, що планували. Мій колега Ульріх уже вп’яте від початку війни приїжджає у Львів, і такі ситуації його не лякають», - розповів ортопед.

Зі слів мами Вікторії, під час попереднього масованого обстрілу 10 жовтня, вони також були у ЗУСМДЦ – одужували після першого втручання.

Ще одне втручання, яке завершували під звуки вибухів – лапароскопічна апендектомія. 11-річний підліток із Львівщини потребував невідкладної хірургічної допомоги. Адже усі проведені обстеження та виражена клінічна картина вказували на гострий апендицит.

«Коли пролунали вибухи, тривав один із етапів оперативного втручання. Було дуже гучно, світло на кілька секунд зникло, але одразу увімкнулись генератори, і це дало змогу завершити операцію», - розповів про цей випадок хірург Центру Орест Лешневський.

Зараз хлопчик почуває себе добре та сподівається, що незабаром поїде додому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: