Ще сотня вимушених переселенців отримали соціальне житло на Львівщині

111
Фото: ЛОДА

Для людей відремонтували занедбану будівлю у селі Неслухів.

Сьогодні, 20 листопада, відбулося урочисте відкриття капітально відремонтованої будівлі у селі Неслухів Новояричівської територіальної громади Львівського району, пише пресслужба ЛОДА. Її відремонтували під потреби для проживання внутрішньо переміщених осіб.

Новояричівська територіальна громада – одна з тих громад, які з початку повномасштабних бойових дій надали прихисток ВПО з різних областей України. Станом на сьогодні у громаді зареєстровані близько 2 тисяч таких осіб, з яких переважна більшість проживають у приватному секторі. Частина людей жили в комунальних закладах громади, які не підходять для тривалого проживання. Тому виникла потреба у створенні додаткових покращених місць, де зможуть жити люди.

Більшу частину коштів для реконструкції будівлі надав благодійний фонд «Запорука» – майже 18 млн грн, а також понад 2,5 млн грн виділили з обласного бюджету. У межах проєкту облаштували 30 повноцінних квартир для проживання з розміщенням у них санвузлів, душових кімнат та кухонь. Тут житимуть сім‘ї з дітьми та люди старшого віку.

«Закинуту господарську будівлю вдалося за 4 місяці перетворити на сучасний житловий будинок для 30-ти сімей. Сотня осіб, які змушені були покинути домівки через війну, тепер тут проживатимуть у комфортних умовах. Цей проєкт вдалося втілити в життя завдяки коштам благодійників та частково з обласного бюджету. Дуже вдячний місцевим жителям, які допомогли поселитися саме тут, у Неслухові, людям, які втратили домівки. Це соціальне житло стане прихистком для багатьох сімей, яких зачепило горе війни», – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Також він нагородив президентку благодійного фонду «Запорука» Наталію Оніпко подякою за реалізацію спільно з італійськими партнерами проєкту з реновації гуртожитка для внутрішньо переміщених осіб села Неслухів.

«Ми заснували наш благодійний фонд 14 років тому і його основою місією є допомога тим, хто її потребує. Я дуже хочу, щоб кожен українець мав власний дім і цей будинок є хорошим початком великої місії. Реконструювавши його, ми подарували впевненість у завтрашньому дні для мешканців цього дому. Впевнена, що кожен, хто тут житиме, знайде втрачений через війну затишок і віднайде спокій у теплих стінах», – наголосила Наталія Оніпко.

Голова Новояричівської селищної ради Петро Соколовський для перепрофілювання занедбаної будівлі на житлові приміщення зміг залучити міжнародних партнерів: благодійний фонд «Запорука», фундацію «Солетерре», організацію CORE та Міжнародний благодійний фонд World Vision International. Завдяки цьому не лише провели комплексний ремонт будівлі, але й забезпечили усі кімнати необхідними меблями та побутовими приладами.

У будівлі розташований фельдшерсько-акушерський пункт, є зона відпочинку, на вулиці – дитячий майданчик для найменших мешканців. Після перемоги України ці відремонтовані приміщення служитимуть потребам громади.

Читайте також про головні події, що трапилися за минулу добу на території Львівської області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: