Скільки українців вважають Голодомор геноцидом, - опитування

голодомор

93% українців погоджуються з тим, що Голодомор 1932−1933 років був геноцидом Українського народу.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою Рейтинг, впродовж 20-21 листопада.

За останні десять років відбулося зростання у півтора разу кількості респондентів, згодних із тезою про те, що Голодомор 1932-33 років є геноцидом Українського народу.

Читайте також: Вбиті голодом: чому Голодомор 1932-1933 років в Україні – це геноцид

Голодомор 1932-33 р.р. визнають геноцидом абсолютну більшість жителів як західних, центральних, так і південно-східних областей країни. Також не зафіксовано значних відхилень у вікових розподілах з цього питання.

  Аудиторія: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв'язок. Результати зважені з використанням актуальних даних Державної служби статистики України. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 1000 респондентів. Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 3,1%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: