Дефіцит потужності в енергосистемі складає близько 20%, – Укренерго

Pylons and power lines near to major electricity substation

Станом на ранок 27 листопада виробники електроенергії покривають майже 80% потреб споживання, з яких на критичну інфраструктуру припадає лише близько 10%.

Про це повідомляє пресслужба НЕК "Укренерго". 

Внаслідок похолодання поступово зростає використання електроенергії споживачами. Відтак, режим обмеження споживання продовжує діяти через дефіцит потужності, який наразі складає близько 20%.

Зазначається, що Укренерго доводить до обленерго ліміти споживання по кожній області, перевищувати який не можна, а оператор системи розподілу має самостійно визначити види відключень – аварійні чи планові – і безпосередньо їх застосовувати. 

Зокрема, на Львівщині одночасно користуватися електроенергією та водою можуть 50% споживачів. Без електроенергії – 718 населених пунктів області, а 314 частково перебувають без живлення.

Як пише сайт Гордон, унаслідок ракетної атаки РФ у середу, 23 листопада, українська енергосистема увійшла у блекаут, її поступово відновлюють. Станом на вечір 24 листопада дефіцит електроенергії становив 50%, на ранок п'ятниці він знизився до 30%.

До останньої масованої атаки РФ на енергетичні об'єкти України дефіцит в енергосистемі становив 15–20%, повідомляли в "Укренерго".

росія веде масовані обстріли критичної інфраструктури України від початку жовтня.

Унаслідок обстрілів 23 листопада загинуло 10 людей, повідомляли у МВС увечері того самого дня. Пізніше стало відомо про ще двох загиблих у Вишгороді. Влучання в об'єкти критичної інфраструктури та інші об'єкти було зафіксовано, зокрема, у Києві, Київській, Львівській та Кіровоградській областях.

Через пошкодження об'єктів енергосистеми чотири українські АЕС було від'єднано від мережі, проблеми з електро-, водо- і теплопостачанням фіксували по всій країні.

За даними командування Повітряних сил ЗСУ, українські захисники збили 51 із 70 російських ракет і п'ять ударних БПЛА. Водночас президент України Володимир Зеленський і головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зазначали, що окупанти випустили по Україні 67 ракет.

Енергосистема України вже пройшла найскладніший етап після атаки 23 листопада, електроенергію подано в усі області, "Укренерго" планує за один-два дні повернути планові графіки вимкнень, заявили 25 листопада в "Укренерго".

Читайте також: На Львівщині без електроенергії 718 населених пунктів, - Козицький

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: