Козицький виступив на Західноукраїнському форумі партнерства

Безымянный
Фото: ЛОДА

«Лише завдяки ефективній та прозорій співпраці бізнесу та влади відбудуться зміни у всіх сферах суспільного життя», – Максим Козицький

На цьому начальник Львівської ОВА наголосив у межах панельної дискусії «Партнерство та кооперація – ефективна співпраця задля перемоги» на Західноукраїнському форумі партнерства, пише пресслужба ЛОДА.

«На початку повномасштабної війни викликів було дуже багато і всі вони були по-своєму складними, але попри все ми як влада намагалися не розчарувати людей. Перш ніж щось почати, ми запитували себе: що від нас очікують? А очікувань було багато: розподілити потоки переміщених осіб, координувати бізнес у приготуванні великої кількості порцій їжі для цих людей, а також надання прихистку та тепла для тих, хто втратив все через війну. Але водночас економіка працювала саме завдяки відповідальному бізнесу», – сказав очільник Львівщини.

Також він розповів про те, як саме Львівська ОВА долучилася до допомоги релокованим підприємствам. 

«Після того, як ми оговталися, стало зрозумілим, що ми повинні забезпечити ВПО робочими місцями, здобуттям освіти та якісними медичними послугами. Для того, щоб це все надати, економіка повинна працювати. Саме тому у нас народилася ідея підтримати релокований бізнес і ми це зробили на декілька місяців раніше ніж це зробив уряд. Для нас першочерговим завданням було не лише підтримати бізнес, але й показати, що влада може допомогти та створити усі необхідні умови для цього. Це питання довіри та комунікації, яка врешті-решт стала невід'ємною частиною нашої роботи», – додав Максим Козицький.

Lviv IT Cluster – організація, яка активно допомагає Львівській ОВА закривати різні запити в умовах війни. Один з останніх – забезпечили укриття шкіл та дитсадків області роутерами і точками доступу до інтернету.  Її CEO Степан Веселовський повідомив, що кластер працює у двох індустріях: ІТ та індустрія партнерства. 

«Уся наша діяльність та всі проєкти до повномасштабної війни базувались на партнерстві, що є особливістю нашої роботи. І коли почалось повномасштабне вторгнення, ми перемістили своїх працівників у безпечні регіони України та зібрали нашу організацію, щоб порадитись, як працювати в новій реальності. Перші два тижні ми займалися хаотичною волонтерською роботою і в якийсь момент зрозуміли, що важко буде відповісти на запитання: що ми в результаті зробили і яких показників досягли. Тоді ми зустрілися з представниками Львівської ОВА, щоб зрозуміти, на які першочергові цілі застосовувати наші кошти. Завдяки такій співпраці ми познайомилися з великою кількістю організацій, військових та цивільних людей з якими зараз маємо якісно побудовані зв'язки», – сказав Степан Веселовський.

Як приклад партнерства Львівської ОВА та Львівського ІТ Кластера Степан Веселовський навів проєкт «Sky» – модернізація командних пунктів ПвК «Захід», що допомогло більш ефективно виявляти та знищувати повітряні цілі ворога.

«Коли рух іде знизу вгору, то спочатку проявляється взаємодія бізнесу та громадянського суспільства і таким чином вибудовується довіра до місцевої влади. Те, що ми бачимо в цілому в країні є досить поширеним явищем: українці об’єднуються інтуїтивно, а головне – ефективно. За час локдауну і ковіду нам вдалося напрацювати зв'язки, які своєю чергою дозволили об’єднати разом владу, асоціації бізнесу та громадські платформи», – зазначив в межах панельної дискусії СЕО Promprylad.Renovation Юрій Филюк. 

Начальник Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль розповів, що ніколи держава не витрачала половину бюджету на війну.

«Вакуум утворюється в державних витратах, тому дуже важливо заповнити його різними проєктами. Необхідно, щоб кожна громада та інституція включились і шукали кошти на розвиток стабільних проєктів. Усе потрібно відновлювати та реалізовувати під час війни, а не чекати її завершення. Наприклад, тваринництво, через війну випало з фокусу. Ми повинні підтримувати розвиток сільського господарства, проєкти спрямовані на зберігання зерна. Дуже важливо розвивати ті галузі, які зараз не фінансує державний бюджет – спортивні напрями, культурну сферу тощо», – зазначив Віталій Коваль. 

«На цей рік ми поставили собі за мету показати, що Львівщина може по-іншому підходити до потреб бізнесу. У час війни ми приділяємо увагу і освіті, і спорту, і культурі. Цьогоріч одним з основних наших завдань було дати можливість професійно-технічній освіті оновити свій інвентар. спробувати інвестувати в спорт і, звичайно, підтримати бізнес. Лише завдяки ефективній та прозорій співпраці бізнесу, влади та громадянського суспільства відбудуться зміни у всіх сферах держави», – резюмував Максим Козицький.

Читайте також: На Львівщині буде новий графік вимкнення світла: що змінилося

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: