На Львівщині буде новий графік вимкнення світла: що змінилося

IMG_3550

Енергетики на Львівщині розробили новий графік відключень, повідомив очільник військової адміністрації регіону Максим Козицький.

Розповідаємо, що змінилося.

Тепер споживачів ділитимуть на 3 групи.

Електроенергію подаватимуть двічі на добу по чотири години, як вказано на зображенні. В інші години буде відключення або можливе відключення.

Водночас у «Львівобленерго» додають: у разі покращення ситуації в енергосистемі держави і якщо буде така можливість, то енергетики подаватимуть живлення довше, аніж 8 годин на добу.

Читайте також: Світло має бути хоча б по 5-6 годин на день, - Шмигаль

Де шукати у якій ви групі?

Зробити це можна - тут. Водночас є деталі про відключення електроенергії.

Читайте також: На Львівщині вимикають світло на вісім годин: питання та відповіді

Які графіки нині діють у регіоні?

​​На Львівщині залишається діючим період відключень 4 – 8 – 4 - 8, де чотири години – подача електроенергії, а вісім годин – її відсутність.

Нагадаємо, Україна вже подолала найважчий період після ракетного терору окупантів у середу, 23 листопада. Незабаром ситуація покращиться і абоненти перейдуть з аварійних відключень електрики на планові. Такий прогноз зробив голова правління «Укренерго» Володимир Кудрицький.

Що передувало?

Це не перший масований удар окупантів по критичній інфраструктурі України. Країна пережила щонайменше шість попередніх атак ворога. Львівщина - чотири.

росіяни обстріляли підстанції у регіоні 15 листопада. Атаку нарекли наймасштабнішою з 24 лютого. Під ударом опинилися три об'єкти, у два з яких загарбники поцілили повторно. Тоді без світла залишилися майже два мільйона людей.

Місцева влада заявила, що наслідки цих ворожих ударів є гіршими, ніж під час перших масованих атак росії у жовтні нинішнього року. Об'єкти зазнали суттєвих критичних ушкоджень. Після цього зробили висновки та забезпечили критичну інфраструктуру додатковим захистом, втім на відновлення робити підстанцій до показників перед повномашстабною війною знадобиться щонайменше вісім місяців.

Згодом ворог випустив п'ять ракет по Львівщині пообіді 23 листопада. Три ворожі цілі вдалося ліквідували ППО. Однак росіяни поцілили у електропідстанцію на Львівщині. Через це понад півтора мільйона мешканців залишилися без світла. Після цього в регіоні запровадили аварійні вимкнення електроенергії до того часу, поки ситуацію іздефіцитом потужності не вдасться внормувати.

Поради для мешканців, коли немає світла

Львів'яни з маркетенгової агенції Stroom Digital створили інтерактивну карту закладів міста, де можна зарядити гаджети, якщо вдома чи офісі немає електроенергії, та які працюють під час повітряної тривоги в укритті. Мапа постійно оновлюється.

Також у регіоні діють «Пункти Незламності», де є можливість погрітися, випити гарячих напоїв та скористатись інтернетом чи зарядити гаджети. Зараз на Львівщині вже діє 250 таких локацій.

Окрім цього, у теперішніх умовах потрібно бути готовими до того, що може у будь-який випадок зникнути зв'язок та світло. Що варто знати, - дізнавайтесь тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: