Львів та область: що відомо про атаку по регіону

IMG_9278-630x420
Ілюстративна світлина. Фото Микити Печеника

Окупанти 23 листопада завдали чергового масованого удару Україні, зокрема й по Львівській області.

ІА Дивись.info розповідає, що відомо про російський обстріл сьогодні та ситуацію в регіоні.

Півтора мільйона людей без світла

Два влучання зафіксували по електропідстанціях на Львівщині, повідомив очільник військової адміністрації регіону Максим Козицький. Через це 1,5 мільйона мешканців трьох районів залишилися без світла. Ідеться про жителів Яворівського, Львівського та Червоноградського.

Відсутня електрика й по всьому Львову, заявив міський голова Андрій Садовий.

За відновлення живлення взялись фахівці одразу по закінченню повітряної тривоги. Водночас по всій Україні запровадили екстрені відключення світла, заявляють в «Укренерго». Це означає, що спрогнозувати увімкнення електропостачання неможливо, тому не діють графіки.

Також через відсутність електроенергії тимчасово призупинено подачу опалення і води у Львові. Поступово її відновлять. Режим роботи переходить на дизель-генератори.

Козицький додав, що внаслідок російського обстрілу ніхто не постраждав.

Робота транспорту

У Львові не курсують тролейбуси і трамваї. У мерії пообіцяли пустити додаткові автобуси на маршрути, аби всі мали змогу дістатися додому.

70% світлофорів міста також не працюють. Керманичів закликали бути обережними. Рух регулюють патрульні, зокрема на найскладніших перехрестях.

Де можна зігрітися та зарядити пристрої?

У Львові вже працюють 18 пунктів обігріву, з-поміж тисячі, які планують розгорнути в місті на зиму. Сьогодні вони працюватимуть довше. Тут можна зарядити телефони, погрітися, випити гарячого чаю чи кави.

Городянам нагадують, що вони можуть також звернутися за номером 050 555 44 61, щоб уточнити, чи працює пункт, або ж зателефонувати на «Гарячу лінію» міста 15 80.

Де є світло?

У Львові створили інтерактивну карту закладів Львова, де можна зарядити гаджети, якщо вдома чи офісі немає електроенергії. Також на ній є заклади, які працюють під час повітряної тривоги в укритті. Знайти їх можна тут.

Що передувало?

Це не перший масований удар окупантів по критичній інфраструктурі України. Країна пережила щонайменше шість попередніх атак ворога. Львівщина - чотири.

Востаннє росіяни обстріляли підстанції у регіоні 15 листопада. Атаку нарекли наймасштабнішою з 24 лютого. Під ударом опинилися три об'єкти, у два з яких загарбники поцілили повторно. Тоді без світла залишилися майже два мільйона людей.

Місцева влада заявила, що наслідки цих ворожих ударів є гіршими, ніж під час перших масованих атак росії у жовтні нинішнього року. Об'єкти зазнали суттєвих критичних ушкоджень. Після цього зробили висновки та забезпечили критичну інфраструктуру додатковим захистом, втім на відновлення робити підстанцій до показників перед повномашстабною війною знадобиться щонайменше вісім місяців.

Перед цим на початку жовтня росіяни почали обстрілювати критичну інфраструктуру України. У воєнній розвідці країни пояснюють: країна-агресорка рф вважає зиму зброєю. Окупанти хочуть залишити людей без тепла та світла, однак їм це не вдасться.

Як Львів готується до ймовірно найскладнішої зими та що потрібно знати людям, - читайте тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: