Які висновки зробили на Львівщині після масованих ударів ворога, - відповідь місцевої влади

IMG_9273-696x464
Фото Микити Печеника

За час повномасштабної війни, розв'язаної рф проти України, Львівська область пережила щонайменше три масовані атаки ворога по об'єктах критичної інфраструктури. Останній обстріл росіян регіону відбувся 15 листопада.

Про висновки, які зробила місцева влада, - розповідає ІА Дивись.info, цитуючи начальника військової адміністрації Львівщини Максима Козицького.

На брифінгу щодо наслідків крайної атаки рф по регіону 16 листопада, він розповів, що після жовтневого удару ворога по області, всі підстанції обладнали захисними екранами різного типу.

Роблять це для того, щоб була можливість зупиняти російські ракети, які не збиває протиповітряна оборона, пояснив глава області.

«Вони постійно в роботі. посилюємо їхні захисні можливості», - сказав Козицький.

Мобільні оператори

На початку жовтня внаслідок ударів ворога на Львівщині зник моблільний зв'язок, на відновлення якого знадобилась орієнтовно доба. Нині ж роботу вдалося налагодити швидше, попри екстрені умови.

«Оператори закуповують дизель-генератори і встановлюють на базові станції для того, щоб вони могли продовжувати роботу навіть попри атаки», - зазначив Козицький.

Нагадуємо, що вчора через російські обстріли на Львівщині були перебої із мобільним зв'язком, та оператори швидко обмежили роботу частини сервісів, щоб заощадити електроенергію для можливості здійснювати дзвінки.

Система оповіщення

За відсутності електроенергії не працює централізована система оповіщення населення про оголошення чи відбій повітряної тривоги. У Львові підготували машини із гучномовцями. Їхню кількість збільшили.

Також у деяких районах не було чути про відбій тривоги. Андрій Садовий, міський голова, коментує це так:

«Машин є достатньо, але водії їдуть за правилами дорожнього руху, тому автівки, які обладнані сиренами, потрібно обладнатимаячками, аби їх могли екстрено пропускати інші водії. Адже вони не мають пріоритетного права на проїзд».

Бізнес має працювати

Так наслідки ворожих ударів по Львівщині 10-11 листопада коментував мер. Через перебої із електроенергією більшість крамниць та закладів громадського харчування були змушені припинити роботу. У Львові городяни сформували довжилезні черги за продуктами до магазинів по районах. Через це виник нездоровий ажіотаж.

Садовий відзвітував, що з усіма підприємцями провели бесіди щодо того, аби в них були альтернативні джерела подачі електроенергії. На учорашній наразі представники місцевого бізнесу пообіцяли, що працюватимуть навіть без дизель-генераторів.

«Останні удари показали нам чітку реальність: росія у майбутньому буде атакувати інфраструктуру... Тому мусимо виживати за будь-яким умов», - заявив мер Львова.

Що передувало?

15 листопада ворог завдав наймасованішого ракетного удару по Україні з 24 лютого. Під обстрілом опинилася й Львівщина. У регіоні повторно влучили у дві підстанції, та ще в одну - вперше. На відновлення їхньої роботи до довоєнних показників знадобиться орієнтовно рік.

Через російський удар постраждав 38-річний чоловік. Його зробили операції. Стан пацієнта медикам вдалося стабілізувати, оцінюють його як середньої важкості.

Під час масованого обстрілу 15 листопада росія запустила по Україні 96 крилатих ракет Х-101, Х-555 та «Калібр"». Із них 75 — збила українська протиповітряна оборона.

Постраждали 15 об’єктів енергетичної інфраструктури України. Жертвами російських обстрілів 15 листопада стали шестеро українців. Ще 20 людей отримали поранення.

Не перші масовані удари

Учорашній російський обстріл визнали наймасовішим з початку повномаштабного російського вторгнення. Напередодні, на початку на наприкінці жовтня, ворог щонайменше тричі атакував критичну інфрастуртуру в українських містах.

  • Удосвіта 10 жовтня люди прокинулись від повітряних тривог. Тоді загарбники відкривали вогонь по низці областей, цілившись у підстанції. Постраждали об'єкти й на Львівщині. Наприклад, у місті російські атаки пошкодили 4 критичні об'єкти, 2 із яких - зруйнували повністю, а на їхнє відновлення знадобляться місяці. Удари продовжились й наступного дня. Без світла, зв'язку та водопостачання залишилися тисячі городян, а також мешканці області.
  • Вранці 31 жовтня окупанти завдали масованого удару по Україні. Цілились знову по критичних інфраструктурих об'єктах. Втім українська ППО збила 44 із пів сотні ракет, які росіяни випустили по мирних містах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: