У Львові вже є понад 200 локацій, де є генератори: де шукати місця зі світлом

IMG_0070
Фото Микити Печеника.

Львів'яни з маркетенгової агенції Stroom Digital створили інтерактивну карту закладів міста, де можна зарядити гаджети, якщо вдома чи офісі немає електроенергії, та які працюють під час повітряної тривоги в укритті.

Загалом мапа об’єднала вже близько 225 локацій, зокрема й міські пункти обігріву, розповіли розробники на брифінгу 25 листопада, передає ІА Дивись.info.

Мапа постійно оновлюється, і нові локації додаються щодня. Мешканців та підприємців просять надсилати свої ідеї та зауваження, щоб вдосконалювати карту. Її створили минулого тижня зважаючи на потребу городян мати змогу попрацювати, коли вимикають світло.

«Так ми розробили Stroom Map, де спочатку було буквально 10-20 точок, про які ми дізнались від знайомих та підприємців. Далі карта почала поширюватись, і ми отримали 225 різноманітних точок. Їх кількість постійно зростає», - розповів розробник онлайн-мапи Роман Тимоцко.

Незабаром на закладах з «мапи» з’являться спеціальні наліпки – «Тут є струм», аби знайти їх було простіше.

Читайте також: Є трудності з відновленням світла і води на Львівщині, але розгорнули понад 200 «Пунктів незламності»

Розробники мапи зазначають, що цю ініціативу планують поширювати і в інших містах України.

«Сьогодні ми не можемо знати, що буде до кінця дня: чи буде чергова атака від росіян. Але ми маємо бути готові до всіх сценаріїв. У Львові вже функціонують пункти обігріву, але дуже важливо, що долучається активний бізнес, зокрема різного роду громадські заклади, які так само мають готовність до роботи в надзвичайних умовах», - прокоментував перший заступник міського голови Андрій Москаленко.

Читайте також: У Львові вже працюють майже 20 пунктів обігріву з-понад тисячі, які розгорнули на зиму

Де шукати мапу?

Переглянути карту можна онлайн тут.

У Stroom Digital зазначають, що мапа постійно оновлюється, і нові локації додаються щодня. Городян та підприємців просять надсилати свої ідеї та зауваження, щоб вдосконалювати карту, на електронну пошту [email protected], а також заповнювати форму.

Що передувало?

Це не перший масований удар окупантів по критичній інфраструктурі України. Країна пережила щонайменше шість попередніх атак ворога. Львівщина - чотири.

росіяни обстріляли підстанції у регіоні 15 листопада. Атаку нарекли наймасштабнішою з 24 лютого. Під ударом опинилися три об'єкти, у два з яких загарбники поцілили повторно. Тоді без світла залишилися майже два мільйона людей.

Місцева влада заявила, що наслідки цих ворожих ударів є гіршими, ніж під час перших масованих атак росії у жовтні нинішнього року. Об'єкти зазнали суттєвих критичних ушкоджень. Після цього зробили висновки та забезпечили критичну інфраструктуру додатковим захистом, втім на відновлення робити підстанцій до показників перед повномашстабною війною знадобиться щонайменше вісім місяців.

Згодом ворог випустив п'ять ракет по Львівщині пообіді 23 листопада. Три ворожі цілі вдалося ліквідували ППО. Однак росіяни поцілили у електропідстанцію на Львівщині. Через це понад півтора мільйона мешканців залишилися без світла. У Львові досі фіксують перебої також водопостачанням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: