Є трудності з відновленням світла і води на Львівщині, але розгорнули понад 200 «Пунктів незламності»

IMG_9334-630x420
Фото Микити Печеника.

Львівщина - серед регіонів, де досі спостерігаються труднощі з відновлення водопостачання та електропостачання після ракетних ударів 23 листопада. Фахівці роблять все можливе, аби вирішити проблеми.

Про це заявив очільник обласної військової адміністрації Максим Козицький вранці у п'ятницю, 25 листопада.

Відключення світла

Він також розповів, що сьогодні діють графіки погодинних вимкнень електроенергії. Це потрібно, щоб швидше відновити ушкоджені енергооб’єкти, балансувати систему та забезпечити енергоживленням всіх споживачів.

Читайте також: Що потрібно знати, якщо зникне світло та зв'язок

Орієнтовний час вимкнення за групами можна дізнатися тут.

«Пункти незламності»

Козицький каже, що в області розгорнули 239 «Пунктів Незламності». Якщо довго нема світла, у них можна зарядити ґаджети, загрітися і випити чогось теплого. Пункти розгортають не лише у містах районного значення, а й в невеликих містечках.

Де облаштували найближчий пункт, можна дізнатися за цим посиланням.

Оголошення з адресами також вивішуватимуть у населених пунктах.

«Деякі з цих пунктів уже є на мапі, інші додадуть найближчим часом. Крім того, розгортатимемо нові, тому оновлюйте карту щодня. Мапа може не працювати, бо багато людей одночасно заходять на неї. Якщо не вдалося завантажити, спробуйте ще раз через деякий час», - пояснив глава ОВА.

Нагадуємо, на Львівщині поліцейські сповіщатимуть про повітряну тривогу, а у відділках люди матимуть змогу зігрітися чи зарядити гаджети.

Що передувало?

Це не перший масований удар окупантів по критичній інфраструктурі України. Країна пережила щонайменше шість попередніх атак ворога. Львівщина - чотири.

росіяни обстріляли підстанції у регіоні 15 листопада. Атаку нарекли наймасштабнішою з 24 лютого. Під ударом опинилися три об'єкти, у два з яких загарбники поцілили повторно. Тоді без світла залишилися майже два мільйона людей.

Місцева влада заявила, що наслідки цих ворожих ударів є гіршими, ніж під час перших масованих атак росії у жовтні нинішнього року. Об'єкти зазнали суттєвих критичних ушкоджень. Після цього зробили висновки та забезпечили критичну інфраструктуру додатковим захистом, втім на відновлення робити підстанцій до показників перед повномашстабною війною знадобиться щонайменше вісім місяців.

Згодом ворог випустив п'ять ракет по Львівщині пообіді 23 листопада. Три ворожі цілі вдалося ліквідували ППО. Однак росіяни поцілили у електропідстанцію на Львівщині. Через це понад півтора мільйона мешканців залишилися без світла. У Львові досі фіксують перебої також водопостачанням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: