Скільки ракет окупанти випустили по Львівщині 23 листопада

ilyustratyvne-foto_large

У середу, 23 листопада, окупанти завдали чергового масованого удару по Україні. Під обстрілом опинилась також Львівська область. Ворог випустив по регіону п'ять ракет.

Про це розповів начальник обласної військової адміністрації Максим Козицький на брифінгу щодо наслідків російської атаки наступного дня, цитує його ІА Дивись.info.

Він додає, що силам протиповітряної оборони вдалося збити три ворожі цілі, однак зафіксовано влучання в енергетичну підстанцію на Львівщині. Козицький каже, що об'єкт зазнав повторного руйнування. Пообіді у середу понад півтора мільйона мешканців області залишилися без світла.

Читайте також: Які висновки зробили на Львівщині після масованих ударів ворога, - відповідь місцевої влади

Комунальники та енергетики одразу по закінченню повітряної тривоги взялись за відновлення живлення. Так за короткий час вдалося подати світло до осель частини львів'ян, які повністю залишилися без світла, а також мешканців області.

Учора близько 14:20 Львів та область були знеструмлені, однак вже після 17:00 енергетичні служби змогли поступово відновити електропостачання.

«Станом на зараз частково вдалось відновити подання електроенергії для жителів Львівщини, однак одночасно використовувати світло в домівках можуть лише 30% споживачів. Об’єкти критичної інфраструктури працюють, вони забезпечені дизельними генераторами», – пояснив очільник ОВА.

Читайте також: Опалювальний сезон, або Що варто знати львів'янам по порозі важкої зими

Планові відключення не скасовують

На Львівщині продовжують діяти графіки планових відключень. Світло вимикатимуть за трьома групами:

  • Перша – з 07:00 по 12:00;
  • Друга – з 12:00 по 17:00;
  • Третя – з 17:00 по 22:00;

Дізнатися, у якій саме ви групі, - можна тут.

Що передувало?

Це не перший масований удар окупантів по критичній інфраструктурі України. Країна пережила щонайменше шість попередніх атак ворога. Львівщина - чотири.

Востаннє росіяни обстріляли підстанції у регіоні 15 листопада. Атаку нарекли наймасштабнішою з 24 лютого. Під ударом опинилися три об'єкти, у два з яких загарбники поцілили повторно. Тоді без світла залишилися майже два мільйона людей.

Місцева влада заявила, що наслідки цих ворожих ударів є гіршими, ніж під час перших масованих атак росії у жовтні нинішнього року. Об'єкти зазнали суттєвих критичних ушкоджень. Після цього зробили висновки та забезпечили критичну інфраструктуру додатковим захистом, втім на відновлення робити підстанцій до показників перед повномашстабною війною знадобиться щонайменше вісім місяців.

рф готує нові масовані удари

Перед цим на початку жовтня росіяни почали обстрілювати критичну інфраструктуру України. У воєнній розвідці країни пояснюють: країна-агресорка рф вважає зиму зброєю. Окупанти хочуть залишити людей без тепла та світла, однак їм це не вдасться. У відомстві попередили, що окупанти продовжать масовані обстріли: для поповнення резервів їм необхідний щонайменше тиждень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: