У Львові повернули прапор Слов'янську, який врятували від війни

d75879456825473a9741d6d27ebb2636-dbb00ca1
Фото: ЛМР

На зустрічі із міським головою Львова Андрієм Садовими Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Польщі Юріс Пойканс повернув прапор та почесну книгу гостей консулу Латвійської республіки з Донецької області Олександру Павенкові.

До цього атрибути перебували у Варшаві. Однак на знак віри у перемогу України у війні цінні речі повертають додому, на Донеччину, пише пресслужба ЛМР.

«Олександр Павенко – незламний українець, пастор, який заплатив дуже високу ціну на цій війні. У 2014 році окупанти вбили двох його синів. Та протягом останніх  9 місяців він залишається з громадою у Слов’янську. Допомагає евакуювати, піклується про старших та дітей, привозить гуманітарку. Цінно, що прапор та книга почесних гостей консульства, які тимчасово зберігались у Варшаві, сьогодні повертаються додому. Нехай це буде ще одним знаком, що наша перемога вже близько», - сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Окрім цього, на зустрічі були  присутні консул Латвійської республіки у Запорізькій області Юрій Підгорний, заступниця міського голови Оріхово Світлана Мандріч, а також уповноважений з питань державної мови Тарас Кремінь. Гості зі сходу України поділилися, як людям живеться за 10 кілометрів від фронту без світла, води та газу. 

«Наше місто зруйноване на 70%. Вночі люди сплять не в кімнатах, а в підвалах, інакше можуть не прокинутись. Три тисячі людей досі залишаються в Оріхово. Мені як представниці влади пропонували виставити білий прапор. Але прапор в Оріхово висітиме лише український», - розповіла на зустрічі заступниця міського голови Оріхово Світлана Мандріч.

Нагадаємо, у Львові завершується підготовка пілотного проєкту концесії з будівництва підземного паркінгу на пл. Є.Петрушевича.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: