Зимові морози відкривають для ЗСУ шлях для наступу на сході України

318147595_473156521664098_5336218174560142359_n
Фото: Генштаб ЗСУ

Зниження температури може полегшити українським військам шлях до посилення наступу на сході, який сповільнювався через багнюку.

Про це пише The New York Times.

За словами військовослужбовців, низькі температури заморозили землю на сході України, проклавши українським військам шлях до ескалації наступу в Луганській області, який сповільнився, оскільки транспортні засоби загрузли в багнюці.

Українські війська зосереджуються на двох невеликих містах на півночі провінції, Кремінній і Сватовому, які були захоплені російськими військами на початку конфлікту. Захоплення міст розглядається як необхідне, якщо українські війська хочуть підійти до більших населених пунктів південніше.

Бойові дії тривають тижнями в прилеглих селах і за контроль над під’їзними шляхами, повідомив у понеділок у додатку для обміну повідомленнями Telegram Сергій Гайдай, голова обласної військової адміністрації. Він сказав, що російські війська будують оборонні бар'єри, щоб перешкодити прогресу України та захистити землю, яку вони утримують. З його оцінкою погодилися військові експерти, які проаналізували супутникові знімки оборони.

Але настання зими та низькі температури, посилюючи страждання для людей у ​​частинах країни з обмеженим доступом до тепла та електрики через російські авіаудари по інфраструктурі, можуть бути певною мірою благом для української армії.

«Холодна погода та промерзлий ґрунт дозволять Збройним силам України збільшити темпи контрнаступу на сході країни», – заявив цього тижня в ефірі українського телебачення речник східних угруповань армії Сергій Череватий. У Луганську на початку цього тижня температура була 23 градуси за Фаренгейтом (мінус 5 градусів за Цельсієм).

Хоча операції в Україні сповільнилися з середини листопада, коли кремль вивів свої сили з південного міста Херсона, що здобуло значну перемогу для України, обстріли вздовж лінії фронту продовжують вбивати та отримувати поранення мирних жителів.

Проросійська влада в Луганську та Донецьку, двох з чотирьох регіонів, незаконно анексованих москвою в жовтні, які разом відомі як Донбас, регулярно звинувачує українські сили в обстрілах там цивільних цілей.

Очікується, що битва за Донбас триватиме до зими, кажуть експерти.

Авріл Д. Хейнс, директор національної розвідки США, звернула увагу на уповільнення бойових дій останнім часом і сказала, що бої зосереджені в ключових районах.

«Більшість бойових дій зараз ведеться навколо Бахмута та Донецької області, і це певне уповільнення з виведенням росії із західної частини Херсона на схід від річки», — сказала пані Хейнс на вихідних у Національній обороні Рейгана. Форум у Каліфорнії. «І ми очікуємо, що це буде те, що ми побачимо в найближчі місяці».

Додамо, що зухвала позиція Угорщини загострила суперечку в ЄС щодо верховенства права під керівництвом прем’єр-міністра Віктора Орбана та його погляду на вторгнення росії в Україну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: