Німецькі лікарі передали львівським шпиталям авто «швидкої», обладнання та медикаменти

Безымянный
Фото: ЛОДА

10 грудня німецькі медики з Ганновера, спільно з українською волонтеркою Марією Максимців, передали «швидку», апарат УЗД та інше обладнання шпиталю Шептицького.

Про повідомляє пресслужба ОДА.

Ще певну кількість обладнання, сучасних операційних інструментів та медичних розхідників привезли для військового госпіталю. Також жителі Ганновера передали подарунки від святого Миколая для дітей у львівський центр опіки сиріт, що на вулиці Тараса Хаммера.  

Лікарі-анестезіологи та медики швидкої допомоги Мартін Шот, Дірк Хаане Арцт та Тім Хаане зі шпиталю Friederikenstift з Ганновера до України приїхали вперше. Зустріла їх у Львові голова Львівської районної військової адміністрації Христина Замула.

«Це вже друга «швидка», яку наші друзі з Ганновера привезли до України. З військовим шпиталем вони співпрацюють і допомагають вже кілька років. Адже наші шпиталі під час війни справді потребують співпраці і допомоги. Ми вдячні німецьким медикам та українським волонтерам Ганновера за таку велику допомогу. Всі разом здолаємо окупантів. І я вірю, що продовжимо нашу співпрацю в межах ЄС на розбудову вільної Європи», - каже Христина Замула.

Пані Марія Максимців уже довший час проживає в Німеччині. А її брат сьогодні - у лавах ЗСУ, захищає незалежність України. Три місяці тому з попереднім гуманітарним вантажем волонтерка, разом із німецькими кореспондентами, побувала в областях поблизу фронту. Вона зізнається, що після перегляду сюжету про реалії російсько-української війни, жителі Ганновера зібрали також подарунки від святого Миколая для українських дітей з Центру опіки сиріт. 

Читайте також про головні події за добу на Львівщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: