Деревопад, без світла та електротранспорту, або Наслідки негоди на Львівщині

IMG_9094-630x420-1
Фото Микити Печеника

У Львівській області з неділі вирує негода. У ніч проти 11 грудня почав падати крижаний дощ. Вдосвіта почали фіксувати перші наслідки: знеструмення сіл, обірвані лінії, через що не курсували трамваї та тролейбуси, повалені дерева, пошкоджене майно.

ІА Дивись.info відстежила актуальну інформацію станом на 12 грудня та розповідає, що нині відомо.

У військовій адміністрації регіону після опівдня повідомили, що через налипання мокрого снігу та обледеніння проводів без світла залишись 184 населені пункти Львівщини. Серед яких 84 - повністю, а сто - частково.

На місцях працюють бригади електриків, запевнив глава відомства Максим Козицький. Додав, що дороги розчищають сотня одиниць спецтехніки.

фото з архіву

У регіоні й у самому Львові падали дерева. В обласній Службі автодоріг розповіли, що прибрали 28 павалених дерев, які заважали руху транспорту.

Читайте також: Чи готовий Львів до снігопадів та ще кілька відповідей на питання городян

У Львові за вчора негода повалила 119 дерев. А вже 12 грудня повідомили про 139, у тому числі й гілок. Поки що залишилось прибрати ще кілька.

Олександр Одинець, який є директором міського департаменту житлового господарства та інфраструктури, каже, що дерева впали на 15 автомобілів. Власники не звертались до відомства з приводу відшкодування.

Яка ситуація на дорогах?

Станом на зараз практично усі автодороги розчищені, додали у регіональній Службі автодоріг. Складніша ситуація на напрямках:

  • Львів – Шегині;
  • Львів – Мостиська.

Там вантажівки, які їдуть у бік кордону, стоять у черзі не на узбіччі, а на проїзній частині, тому підрядники не можуть очистити від снігу дорожнє покриття. У гірській частині області дороги проїзні.

Яка ситуація у Львові?

Поміж цим, через складні погодні умови у місті виявлено 54 пориви на електромережі, а через обледеніння контактної мережі не курсують трамваї та тролейбуси, розповіла заступниця мера з питань ЖКГ Ірина Маруняк. Щодо останньої ситуації, то це вперше, зізнаються комунальники.

Замерло 270 кілометрів контактної мережі електротранспорту. Над усуненням наслідків працюють другий день.

Коли курсуватиме електротранспорт, поки невідомо.

Працює спецтехніка

Одинець додає, що вночі та вдосвіта на дорогах Львова працювало понад 60 одиниць снігоприбиральної техніки. З вдосвіта на вулицях їх поменшало до 44.

Працюють 1337 двірників, які очищають вулиці вручну, та 300 прибиральників шляхово-ремонтних підприємств, запевнив чиновник.

Що прогнозують синоптики?

У Львівському регіональному гідрометцентрі повідомляють, що до кінця доби 12 грудня, та впродовж 13 грудня по Львову та області збережеться ожеледь, а на дорогах - ожеледиця. Уночі прогнозують сніг.

Городян закликають бути обачними.

Поради для мешканців

Медики попереджають, що взимку зростає рівень травматизму серед населення. Тому радять пішоходам носити взуття з неслизькими підошвами та переходити дорогу лише у спеціально призначених для цього місцях.

Поради для водіїв

Водіїв закликають зважати на погодні умови та бути обережними.

Просять:

  • обирати помірну швидкість;
  • дотримуватись безпечної дистанції між транспортними засобами,
  • вмикати фари.

Через це на дорогах Львівщини вже сталось кілька аварій. Травмовані люди.

Закликають бути обачними й рятувальники. Кажуть, що очікується І рівень небезпечності, жовтий. Надзвичайники Львівщини закликають громадян бути обережними та відповідально ставитись до власного життя та життя отих, хто вас оточує.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: