Чи готовий Львів до снігопадів та ще кілька відповідей на питання городян

IMG_4662

На Львівщині вдосвіта 17 листопада випав перший нинішнього року сніг. У мерії запевняють, що техніка на дорогах працює, а комунальники готові до різних ситуацій.

У цьому запевнила заступниця міського голови Львова з питань ЖКГ Ірина Маруняк.

Вона відзвітувала, що у ніч проти 17 листопада на львівських вулицях працювала снігоприбиральна техніка, у тому числі піскорозкидувачі. Комунальники впродовж дня працюють у черговому режимі та завжди готові до роботи.

фото з архіву

Працювали й двірники.

«Зараз ситуацію з опадами ми контролюємо. Поки сніг топиться, але вночі техніка знову буде об’їздити місто. Комунальні служби готові до різних ситуацій з погодними умовами», – коментує чиновниця,

Чого очікувати від опадів на Львівщині?

Городян і мешканців області попереджають про ожеледицю сьогодні та у п'ятницю, 18 листопада. Синоптики регіонального гідрометцентру прогнозують, що завтра буде також туман.

  • На Львівщині падатиме мокрий сніг. Температура вночі 1 – 6° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла.
  • По Львову: Хмарно. Часом сніг та мокрий сніг. Слабке налипання мокрого снігу. На дорогах ожеледиця. Вночі та вранці туман, ожеледь. Вітер північно-східний, 3 – 8 м/с. Температура вночі 2 – 4° морозу, вдень 0 – 2° морозу.

Не забувати про обачність

Водіїв закликають зважати на погодні умови та бути обережними.

Просять:

  • обирати помірну швидкість;
  • дотримуватись безпечної дистанції між транспортними засобами,
  • вмикати фари.
Фото-ілюстрація

Поради для пішоходів

Медики попереджають, що взимку зростає рівень травматизму серед населення. Тому радять пішоходам носити взуття з неслизькими підошвами та переходити дорогу лише у спеціально призначених для цього місцях.

Куди звертатись?

У разі виникнення будь-яких непередбачуваних ситуацій, прохання повідомляти на «Гарячу лінію» міста за номером 15-80.

Читайте також: Як не змерзнути взимку: поради від українських полярників

Як уберегтись від переохолодження?

Із першими заморозками є високий ризик отримати переохолодження. Раніше медики Першого медоб'єднання Львова давали декілька порад:

  • Найчастіше трапляються поверхневі обмороження, коли страждають відкриті ділянки шкіри: вуха, ніс, обличчя та руки. У дітей поверхневе обмороження наступає швидше.
  • Аби відігріти ці ділянки достатньо трішки їх зігріти: сховайте руки під пахви, а обличчя прикрийте рукавичками.
  • При легкому обмороженні шкіра стає блідорожевою, а впродовж доби можуть з’явитися пухирці, як при опіках. При такому обмороженні ні в якому разі не можна розтирати шкіру і запихати руки у гарячу воду.
  • Найкраще зняти мокрий одяг, або взуття і загорнути кінцівки в теплу ковдру, випити гарячого чаю і спостерігати. Якщо за 5-6 годин стан шкіри не поліпшиться, болючі відчуття не минуть - негайно звертайтеся у лікарню.
  • Найстрашніше - важкі обмороження. Їх можна розпізнати за набряками, потемнінням шкіри, а також нечутливістю в ділянці обмороження.
    У таких випадках варто негайно звертатися до лікарів.
  • У Львові функціонує пункт обігріву у Центрі обліку та нічного перебування бездомних громадян (вул Кирилівська, 3а).

Читайте також: на Львівщині облаштують 400 пунктів обігріву, де буде вай-фай та укриття

Опалювальний сезон у місті

У Львові подали тепло до будинків на початку цього тижня, 14 листопада. Сьогодні, через суттєве похолодання, батераї у помешканнях городян увімкнули на максимальну потужність, щоб квартири змогли прогрітись. Але місцева влада попереджає: зважаючи на повномасштабну війну, варто готуватися й до того, що опалення не буде. За дев'ять місяців всеосяжного російського вторгнення лише Львівщина пережила щонайменше чотири масовані атаки по об'єтах критичної інфраструктури, а останні удари, які стали наймасштабнішими з 24 лютого, суттєво пошкодили роботу двох міських підстанцій, на які припали повторні обстріли. На їхнє відновлення знадобиться орієнтовно рік.

Читайте також: Які висновки зробили на Львівщині після масованих ударів ворога

Щонайменше - температура у будинках буде на кілька градусів нижчою, ніж у минулі роки. Про останнє ще влітку українців попереджали в уряді.

Львів'ян просять подбати про безпечну зиму. Принаймі запастись теплими речами та альтернативними методами обігріву помешкань. Водночас нагадують про обережність.

У Малехові та Львові тільки минулої доби 13 людей отруїлись чадним газом через неправильне користування обігрівачами. Серед постраждалих 7-місячне немовля.

Раніше ІА Дивись.info дізнавалася, якою буде прийдешня зима в умовах зими, та як до неї підготуватися. А більше про опалювальний сезон у місті, дізнавайтесь тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: