В «Укренерго» розповіли про ситуацію із енергосистемою

photo_5210731556065362809_y
Пожежа, яка виникла через російський удар по критичній інфраструктурі у Запоріжжі. Фото: ОВА

В українській енергосистемі зберігається значний дефіцит потужностей після російської масованої атаки на критичну інфраструктуру країни.

Про це повідомили в «Укренерго» 12 грудня.

Там нагадують, що 5 грудня окупанти завдали восьмого масованого удару по Україні, цілившись в електропідстанції, а на вихідних - здійснили два локальні обстріли артилерією та безпілотниками на Півдні та Сході країни.

Зважаючи на руйнування, яких окупанти завдали енергосистемі, нині не можливо повною мірою використовувати потужності теплових електростанцій. Щоб відновити їхню роботу, необхідний додатковий час.

«Через складність пошкоджень роботи тривають довше та ускладнюються поганою погодою (поривчастий вітер з мокрим снігом). Але ми докладаємо максимум зусиль для покращення ситуації з енергопостачанням», — коментують у компанії ситуацію на Одещині.

Тепер, кажуть в «Укренерго», щоб забезпечити баланс в енергосистемі, до кожного обленерго доведено ліміти споживання. Для цього діють обмеження споживання. Коли ліміти перевищено, застосують аварійні відключення.

Наприклад, у Львівській області зросло споживання електроенергії. Тепер ймовірні частіші відключення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: