На Львівщині зросло споживання електроенергії: що це значить для мешканців

IMG_7365-630x420
Фото Микити Печеника, з архіву редакції.

У Львівській області зросло споживання електроенергії. Тепер ймовірні частіші відключення.

Про це попередив глава військової адміністрації регіону Максим Козицький у понеділок, 12 грудня.

Що це означає?

Пояснює ІА Дивись.info.

В області діють графіки погодинних відключень, де споживачі поділені на три групи. Тепер же можливі вимкнення світла не тільки у тих, чия група у графіку позначена помаранчевим кольором, але і у тих, хто у білих клітинках (які позначають ймовірність відключення - ред).

Електроенергію подаватимуть двічі на добу по чотири години. В інші години буде відключення або можливе відключення.

Станом на ранок 12 грудня на Львівщині діють графіки плановим відключень світла, повідомили вранці в обленерго.

Де шукати у якій ви групі?

Зробити це можна - тут. Водночас є деталі про відключення електроенергії.

Читайте також: На Львівщині вимикають світло на вісім годин: питання та відповіді

Прошу усіх, в кого є електроенергія, вимкнути пристрої, які вам зараз не потрібні. Коли ситуація в енергосистемі стане кращою і буде можливість подати живлення на довший період, енергетики це зроблять.

Що передувало?

Це не перший масований удар окупантів по критичній інфраструктурі України. Країна пережила вісім попередніх атак ворога. Востаннє 5 грудня, коли найбільше постраждав Схід і Південь. Львівщина - чотири.

росіяни обстріляли підстанції у регіоні 15 листопада. Атаку нарекли наймасштабнішою з 24 лютого. Під ударом опинилися три об'єкти, у два з яких загарбники поцілили повторно. Тоді без світла залишилися майже два мільйона людей.

Місцева влада заявила, що наслідки цих ворожих ударів є гіршими, ніж під час перших масованих атак росії у жовтні нинішнього року. Об'єкти зазнали суттєвих критичних ушкоджень. Після цього зробили висновки та забезпечили критичну інфраструктуру додатковим захистом, втім на відновлення робити підстанцій до показників перед повномашстабною війною знадобиться щонайменше вісім місяців.

Згодом ворог випустив п'ять ракет по Львівщині пообіді 23 листопада. Три ворожі цілі вдалося ліквідували ППО. Однак росіяни поцілили у електропідстанцію на Львівщині. Через це понад півтора мільйона мешканців залишилися без світла. Після цього в регіоні запровадили аварійні вимкнення електроенергії до того часу, поки ситуацію іздефіцитом потужності не вдасться внормувати.

Поради для мешканців, коли немає світла

Львів'яни з маркетенгової агенції Stroom Digital створили інтерактивну карту закладів міста, де можна зарядити гаджети, якщо вдома чи офісі немає електроенергії, та які працюють під час повітряної тривоги в укритті. Мапа постійно оновлюється.

Діють також й Пункти незламності. Тут можна зарядити гаджети, погрітись, випити гарячих напоїв. Віднедавна - отримати прихологічну допомогу. Адреси - тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: