Львівські школи отримали ще понад сотню роутерів, які працюватимуть в укриттях

6Z7A1347
Фото: Роман Балук

Ще 125 роутерів передали львівським школам, щоб забезпечити зв'язком під час тривог в укриттях. Точки доступу до Wi-Fi подарували навчальним закладам ІТ Кластер та компанії цієї спільноти.

Рішення щодо відновлення очного навчання у Львові навіть попри війну ухвалили вже давно, однак незважаючи на забезпечення бомбосховищ шкіл всім необхідним, питання зв'язку все ж залишалось нагальною потребою, цитує ІА Дивись.info міського голову Андрія Садового.

«Раніше ми прийняли принципове рішення: діти мають ходити до школи, навчатися. Ми облаштували у школах укриття, пічки і запаси всього необхідного. Але питання зв’язку є критично важливим», - сказав він на брифінгу 14 грудня.

Читайте також: У поліції розповіли, що покласти у «тривожний рюкзак» школяра під час війни

Роутери передали у межах проєкту Shelter Link, який реалізовує ІТ Кластер та компанії спільноти. Вартість обладнання становить 800 тис. грн. Більшість роутерів, а саме 80 штук, придбала одна із компаній айтівців.

Фото: Роман Балук

Читайте також: Інформатику в українських школах викладатимуть по-новому

«Коли починається тривога, і діти йдуть в укриття, ви можете втратити із ними зв’язок і не знати, що із ними відбувається. Батьки мають мати постійний зв’язок, у першу чергу, із вчителями своїх дітей, аби не хвилюватись. Таким чином вони можуть мати спокій, сконцентруватись на своїй роботі, сплачувати податки, розвивати економіку та донатити на Збройні сили України», - каже CEO Львівського ІТ Кластеру Степан Веселовський.

У мерії переконують, що в планах - обладнати всі шкільні укриття такими роутерами.

Обладнати такими точками доступу до Wi-Fi планують укриття в усіх школах міста.

Читайте також: Дистанційне навчання з нами надовго: чи адаптувалися учні Львівщини до онлайн-формату

Раніше три львівські ІТ-компанії долучились до закупівлі обладнання для забезпечення Wi-Fi в укриттях 25 міських закладів освіти, яке вже встановлюють у навчальних закладах. Йдеться про пів сотні точок для безпровідного доступу до інтернету

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: