З січня на Львівщині знайшли роботу понад 16 тисяч людей

630_360_1596708538-798

За 11 місяців теперішнього року у Львівській області працевлаштували 16 тисяч 100 мешканців, зокрема 12 тисяч 800 безробітних.

Про це ІА Дивись.info повідомили у регіональній службі зайнятості.

Там розповіли, що послугами пошуку роботи через відомство з січня скористалися понад 48 тисяч людей, серед яких понад 40 тисяч - безробітні.

Додають, що професійним навчанням, перенавчанням та підвищенням кваліфікації охопили 2,8 тис. безробітних. У громадських та інших роботах тимчасового характеру взяли участь 300 осіб.

Читайте також: На Львівщині на одну вакансію претендує двоє людей, - служба зайнятості

Скільки ще безробітних? 

Послугами обласної служби зайнятості досі користуються 7 тисяч 400 людей, серед яких 5 тисяч 600 - безробітні. Це дані станом на початок грудня теперішнього року, говорять у службі.

Нагадуємо, у Міністерстві економіки наприкінці листопада 2022 року розповідали, що через повномашстабне російське вторгнення щонайменше 5 мільйонів українців втратили роботу.

Безробітних хочуть залучити до відновлення України

Уряд планує залучення безробітних до відновлення країни через участь у суспільно корисних роботах, передбачають у Мінекономіки.

Як заявила очільниця відомства Юлія Свириденко, через війну в Україні очікується високий рівень безробіття. Ідеться про принаймі 30% до кінця року. За пропозицією, люди, які з різних причин залишились без роботи, зможуть долучитись до  «Армії відновлення» країни, а держава оплатить їхню роботу на рівні мінімальної зарплати, яка з жовтня є у розмірі 6 тисяч 700 гривень.

Про яку роботу може йтись?

Безробітні зможуть бути залучені до виконання робіт, які мають оборонний характер, а також:

  • робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру.
  • це можуть бути як роботи, спрямовані на задоволення потреб ЗСУ, інших військових формувань та сил цивільного захисту, так і на забезпечення загальних потреб функціонування економіки та життєдіяльності населення.

Нині суспільно корисні роботи вже запроваджені в Сумській та Чернігівській областях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: