Прокуратура завершила розслідування справи про «Харківські угоди»

_117637653_527211

Правоохоронці завершили розслідування проти колишніх президента та прем’єр-міністра України, які підозрюються у державній зраді у зв’язку з підписанням «Харківських угод» на користь рф.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Розслідуванням встановлено, що експрезидент України Віктор Янукович, в порушення вимог Конституції та Закону України «Про міжнародні договори України», 21 квітня 2010 року у місті Харкові підписав від імені України Угоду, якою продовжив на 25 років строк перебування чорноморського флоту російської федерації на території України – АР Крим і місті Севастополі.

У свою чергу, ексголова Уряду Микола Азаров, того ж дня підписав розпорядження про схвалення Кабінетом міністрів України так званих «Харківських угод» на користь росії.

Колишні керівники держави штучно створили передумови для збільшення чисельності військ рф на території України, їх переоснащення й модернізації та у подальшому – вторгнення збройних сил російської федерації і окупації ними АР Крим і міста Севастополя.

Читайте також: рф хотіла призначити одразу два маріонеткові уряди в Україні.

Окупація півострова надала можливість рф здійснити протягом 2014-2022 років нарощування особового складу та військової техніки збройних сил чф рф, а також утворення нових військових частин та підрозділів зс рф.

Вони були застосовані державою-агресором для повномасштабного військового вторгнення 24 лютого 2022 року на територію України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: