У Львові за понад мільйон гривень відремонтували дах притулку для дітей

photo_5267135488957988714_w

Львівський притулок для дітей відремонтували коштом благодійників, аби діти, які тут мешкають, могли перезимувати у теплі.

Про це 21 грудня розповів голова військової адміністрації Максим Козицький, цитує ІА Дивись.info.

Тут утеплили фасад і відремонтували дах. Усе профінансував фонд «Клуб Левів міста Львова». Вартість робіт склала понад мільйон гривень.

Читайте також: У школах однієї із із тергромад на Львівщині буде вихователь з безпеки: чим він займатиметься

Що це за заклад?

Тут приймають дітей віком від трьох до 18 років. У час повномасштабної війни у притулкові можуть перебувати 50-60 дітей, хоча заклад розрахований на чверть сотні вихованців.

Козицький каже, що попри це, ремонту потребують й інші частини будівлі. Наразі ж ремонт покрівлі - хороша ініціатива, щоби вихованці змогли провести зиму у теплі та затишку.

«Звичайно, надалі є потреба в модернізації усієї будівлі. Також важливо проводити соціальну адаптацію цих дітей, адже багато хто з них позбавлений батьківського піклування і нашим завданням є зробити все можливе, щоб вони отримали ту любов та підтримку, яку не змогли їм дати батьки. Я сподіваюся, що нам вдасться повністю реконструювати цей заклад та створити на його базі групи соціальної адаптації, психологічної підтримки та арттерапії», – каже глава ОВА.

Забіг за майбутнє

Ідея реновації цього притулку для дітей виникла у співпраці з польським клубом «Познань Ротунда», пригадує президент «Клубу Левів міста Львова» Роман Монастирський.

«А саме з нашим польським колегою Маріушом Шейбом, який є організатором міжнародних багатоденних марафонів, під час яких проводять збір коштів. Цьогорічний забіг відбувався в Канаді та США. У межах нього зібрали кошти для українських дітей. Я також брав участь у цьому забігу – з Чикаго до Монтреалю. Він виявився дуже успішним, адже нам вдалося зібрати вдосталь коштів, які ми спрямували зокрема і на відновлення цього притулку. Ми вирішили першочергово провести ті роботи, які повинні бути завершені до настання холодної пори року. Оскільки часу було небагато, зосередилися на утепленні будинку та ремонті даху», – пояснює він.

Читайте також: «Тепло Дітям»: як благодійники допомагають нащадкам Героїв

Тотальний ремонт не за горами

Президент благодійного фонду говорить, що збір коштів на відновлення притулку триває. Його хочуть відремонтувати капітально. Зокрема оновлення потребують приміщення всередині. Не завадило б облаштувати територію обабіч закладу.

У Львівській ОВА звітують, що з початку року нинішнього року тут навчались загалом 253 дитини. Вихованці можуть перебувати у закладі стільки, скільки це необхідно. У притулкові жили не лише діти із Львівщини, а й інших регіонів, як-от Київщини чи Луганщини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: