Для львівського «Охматдиту» придбали коштовний рентген-апарат, який дає меншу дозу опромінення

photo_5271946887416628258_y

У Львівській дитячій лікарні «Охматдит» облаштували новий рентген-кабінет із новим високотехнологічним апаратом, заявдяки якому малюки зможуть проходити діагностику здоров'я за дуже нетривкий період часу.

Відкриття відбулося 22 грудня, передає ІА Дивись.info.

Цікаво, що ремонт кабінетів зробили коштом лікарні, а також небайдужих, які зробили пожертви на 240 тисяч гривень. До цього подібне обладнання в «Охматдиті» було застарілим або орендованим.

Медики розповіли, що нове обладнання, яке обійшлося у 7,5 мільйона гривень, має суттєві переваги. Зокрема тому, що відповідає всім вимогам радіаційної безпеки.

Читайте також: Від початку року у львівському «ОХМАТДИТ» виходили 14 недоношених малюків

Що це за обладнання?

Дмитро Квіт, котрий виконує обов'язки директора лікарні, говорить, що рентген має в рази менше променеве навантаження, а у комплекті є лічильник, який його вимірює.

«Тобто це рентген-обладнання відповідає всім вимогам радіаційної безпеки, а також піднімає методику обстежень на новий рівень. В дитячій практиці швидкість надання послуг має велике значення, адже важливо, щоб знімок не був розмитим та рухомим. Сучасне оснащення одразу передає ці зображення в онлайн-систему, а лікар бачить їх на своєму робочому місці», – пояснив він.

Комплекс розрахований на 3 робочих місця для рутинного та спеціалізованого досліджень. Завдяки обладнанню можна використовувати прицільну рентгенографію, яка є затребуваною в пульмонології, ортопедії, травматології, гастроентерології та урології.

Лікарі з «Охматдиту» кажуть, що використовуватимуть рентген-апарат щодня. Під час обстеження лікарі можуть перебувати біля пацієнта або віддалено.

До слова, напередодні для дитячої лікарні «Охматдит» придбали сучасну ендоскопічну систему. Це подарунок від компанії Kronospan. Обладнання коштує 100 тисяч євро.

Нагадаємо, у Львові оголосили збір на додаткові наркозно-дихальні апарати для лікарні Святого Миколая, де проходять лікування діти, зокрема, ті, які постраждали унаслідок збройної агресії рф. Тут розповідаємо, як долучитися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: