Росіяни сповільнили наступ на Бахмут і хочуть тактичну або оперативну паузу, – ISW

321851569_5289967651107680_5132165523548497304_n
Фото: Генштаб ЗСУ

ISW спостерігає сповільнення наступу російських військ у районі Бахмута і припускає, що загарбники будуть ініціювати тактичну або оперативну паузу.

Про це пише Інститут вивчення війни (ISW), повідомляє Українська правда.

Експерти припускають, що швидкість просування російських військ у районі Бахмута, ймовірно, сповільнилася в останні дні, хоча ще зарано говорити про те, що російський наступ з метою захоплення Бахмута досягнув кульмінації.

Російські військові блогери визнали, що українським силам у районі Бахмута вдалося дещо сповільнити темпи російського наступу навколо Бахмута та навколишніх населених пунктів, а один з них стверджує, що українські сили відтіснили групи "вагнерівців" на позиції, які вони займали кілька днів тому.

Російські війська, ймовірно, намагатимуться підтримувати темпи своїх наступальних операцій у районі Бахмута і можуть спробувати забезпечити тактичну або оперативну паузу.

Також аналітики вважають, що обмежені особовий склад і кількість боєприпасів російських військових, ймовірно, не дозволить їм підтримувати нинішні високі темпи наступальних операцій у районі Бахмута в найближчій перспективі.

На їхню думку, невпинний і дороговартісний наступ росії на Бахмут може також погіршити здатність росії переслідувати довгострокові цілі на театрі воєнних дій на Донбасі.

Основні висновки експертів ISW:

  • Російські війська, ймовірно, намагатимуться підтримувати темпи наступальних операцій у районі Бахмута і можуть спробувати ініціювати тактичну або оперативну паузу.
  • Силовики рф можуть створювати інформаційні приводи для виправдання націоналізації ресурсів олігархів для фінансування військових дій росії.
  • Українська розвідка продовжує стверджувати, що російські військові не дотримуються належних командних структур і процедур.
  • Російські війська продовжували проводити обмежені контратаки з метою відновлення втрачених позицій на лінії Кремінна-Сватове.
  • Окупанти також продовжували проводити наступальні операції навколо Бахмута та Авдіївки.
  • Російські спецпризначенці, ймовірно, проводять розвідку дельти Дніпра з метою вивчення української оборони на правобережжі Херсонської області.
  • Загарбники завдали удару по житловому району міста Херсон з реактивної системи залпового вогню "Град", у результаті чого загинуло щонайменше 10 та поранено 55 осіб.
  • Російська православна церква – афілійована з кремлем установа – звернулася до кремля з проханням про звільнення від мобілізації свого духовенства, незважаючи на те, що вона палко підтримує війну путіна в Україні.
  • Російські чиновники планують вивезти дітей з Горлівки, Донецька до білорусі, можливо, як схему депортації українських дітей.

Читайте також: ЗСУ уразили 4 пункти управління та ЗРК С-300, - Генштаб

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: