У Львові рятують сім'ю з Бахмута, яка постраждала від російського удару у переддень евакуації

322581994_1187575988534516_7168778292391683741_n
Фото: Перше ТМО Львова

У Львові медики рятують родину з Бахмута, що на Донеччині. Усі троє членів сім'ї - чоловік, дружина та дворічна донечка - постраждали через ворожий удар по місту, коли вже готувались виїждати з-під обстрілів 17 жовтня.

Нині ними опікуються у реабілітаційному Центрі «Незламні», який діє на базі Першого медичного об'єднання Львова.

Там розповіли, що у дитини знерухомлені обидві ніжки, у мами - складний перелом лівого передпліччя та черепно-мозкова травма, у тата - уламкові поранення.

«Це був останній вечір вдома перед евакуацією, на яку нарешті зважилася родина. У коридорі уже стояли спаковані речі. Коли почався обстріл, Інна із чоловіком Павлом та маленькою дочкою Лізою вечеряли. Раптові вибухи. Усі троє падають на підлогу. Уламки летять у меблі, стіни і в людей. Вціліти не вдається нікому. Вибратися з будинку родині допомагають сусіди. З важкими мінно-вибуховими травмами їх усіх спершу транспортують до лікарні Костянтинівки», - переповідають медики.

Чоловіка прооперували там, діставши із тіла уламки. Дівчат же у тяжкому стані везуть до Дніпра. У дитини є уламок у попереку, який пошкодив її спинний мозок (через це дитина не відчуває ніг), перелом обох кісток правої гомілки, а також чисельні рани правого плеча, голови та спини.

Як-тільки медикам вдалось стабілізувати їхній стан, пацієнтів перевозять до Львова. Дворічна Ліза тут перенесла операції. На відновлення дівчинки знадобиться щонайменше рік.

Натомість у мами Інни - множинний багатоуламковий сегментарний перелом обох кісток лівого передпліччя зі зміщенням та черепно-мозкова травма. Найважче поки із рукою. Хірурги вже двічі її оперували: спершу виконали ремонтаж апарату зовнішньої фіксації, потім - зняли апарат та встановили спеціальні пластини та гвинти для фіксації кісток.

Попереду - складна робота з відновлення всіх рухових функцій.

Павло, чиї рани загоїлися, нині опікується дружиною та донечкою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: