Тут навіть дорослим хочеться бути дитиною: у Львові з'явився Музей науки

photo_5285282065086005336_y

У Львові відкрили сучасний Музей науки. Тут є майже сто експонатів, завдяки яким діти можуть зрозуміти явища природи та закони фізики.

Відкриття відбулось 27 грудня, передає ІА Дивись.info.

Новий музейний простір облаштували на вулиці Стрийській, 200а. Загальна площа сягає 2 тисячі 200 кв.м. Його застовником став Роман Санін. Каже, що ідея відкрити такий простір для дітей зародилася, коли він ознайомився з роботою музеїв науки у Європі.

Очільник військової адміністрації регіону Максим Козицький каже, що у таких локаціях навіть дорослим хочеться бути дитиною.

Читайте також: П'ятірка унікальних музеїв Львівщини, які має відвідати кожен

Дев'ять зон

Простір поділений на тематичні зони:

  • вода,
  • повітря,
  • людина,
  • оптика,
  • наука,
  • електрика,
  • роботи,
  • Формула-1
  • VR.

Також у Музеї є зона акустики, що схожа на студію звукозапису і містить музичні інструменти. У студії можна відтворити ехолокацію кажана та побачити силу свого голосу у вигляді діаграми на екрані.

Читайте також: До Львова у Музей народної архітектури перевезли хату з Буковини (фото)

У секції з роботами є можливість провести цікавий діалог з «RoboThespian» – він має багато програм та мов на вибір, відповідає на питання, виконує завдання, обличчя робота заливається рум’янцем, а в очах блимають сердечка. Також у Музеї можна побачити роборуку «KUKA», якою збирають машини та інші прилади на промислових підприємствах.

Музей, у якому врахували інклюзивність

У зоні для виховання гуманності і толерантності діти можуть сісти в інвалідний візок і подолати на ньому перешкоди. Також можуть спробувати видобувати воду, як це роблять їхні однолітки в Африці.

Читайте також: Жінки у науці: чого ми не знаємо про видатні досягнення дослідниць

Космічний корабель

Увесь простір музею заповнений маятниками, моделями, апаратами – це такий собі космічний корабель, подорож у майбутнє.

Власник Музею Санін додав, що незабаром у Музеї з’являть ще нові експонати, серед них – точна копія руского воєнного корабля, який діти зможуть потопити.

Коли приходити?

Музей працює щодня з 08:00 до 20:00, вартість вхідного квитка – 350 грн.

Нагадаємо, у квітні цього року бізнес-інноваційний центр Львівської політехніки «Tech Startup School» та Мала академія наук відкрили на вул. Січових Стрільців, 7 у Львові Музей науки та інновацій. Головна ідея Музею – «Заборонено не торкати», тобто, відвідувачів закликають вивчати експонати, випробовувати, досліджувати, а не просто споглядати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: