Чеченці в Боснії планують ухилятися від російської мобілізації

окупанти
Фото ілюстративне з відкритих джерел.

Цього тижня група етнічних чеченців, які втікали з росії, прибула до Боснії, сподіваючись використати цю балканську країну як стартовий майданчик для досягнення Європейського Союзу та уникнути відправки воювати в Україні.

Про це пише AP.

Як повідомило в середу міністерство безпеки Боснії, група з приблизно 50 осіб, переважно з російського регіону Чечні, зібралася біля північно-західного кордону Боснії з Хорватією, яка є членом ЄС.

«Вони хочуть потрапити в Європейський Союз, тому що, за їхніми словами, вони тікають від призову» в росії, йдеться в заяві міністерства.

росіяни можуть в'їжджати в Боснію без візи і можуть залишатися в країні максимум 90 днів протягом 180-денного періоду. Але щоб в’їхати до Хорватії, яка має приєднатися до безвізової зони Європи, Шенгенської зони, 1 січня, вони повинні мати дійсну візу.

Серед етнічних чеченців, які зібралися біля прикордонного переходу Малєвац, на північному заході Боснії, є сім'ї з дітьми. Багато людей, які чекали, сказали, що сподіваються, що їх пустять до Хорватії. Однак хорватські прикордонники здебільшого повертали їх назад.

Нагадаємо, у міру того, як війна в Україні розгортається, деякі офіційні особи переконані, що Іран і росія будують новий союз за зручністю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: