росія продовжує маневрувати мирними переговорами

війна
Фото ілюстративне.

І москва, і Київ заявляють, що готові до переговорів, але їхні умови сісти за стіл переговорів свідчать про інше.

Про це пише The New York Times.

Оскільки битва за Україну перетворюється на криваву бійку в онімілий мороз, українські та російські офіційні особи наполягають на тому, що вони готові обговорювати встановлення миру.

Але враховуючи барабанний бій заяв останніх днів, які чітко дають зрозуміти, що вимоги обох сторін абсолютно неприйнятні для іншої, здається, що немає надії на серйозні переговори найближчим часом.

Цього тижня Україна запропонувала провести «мирний» саміт до кінця лютого, але заявила, що росія може взяти участь лише в тому випадку, якщо вона спочатку постане перед трибуналом у справах про військові злочини. Це викликало холодну реакцію з боку кремля, коли міністр закордонних справ Сергій В. Лавров заявив , що Київ повинен прийняти всі вимоги росії, включно з відмовою від чотирьох українських регіонів, які москва нібито анексувала.

«Інакше, – сказав він, – цим питанням займатиметься російська армія».

росія не контролює повністю жоден із цих регіонів і навіть втратила там територію в останні місяці, коли українські сили борються за повернення всіх земель, захоплених москвою. Але в середу речник кремля пєсков заявив, що неможливо прийняти мирний план, який не визнає ці чотири українські регіони частиною росії.

«Будь-який план, який не враховує ці обставини, не може претендувати на те, щоб бути мирним планом», — сказав пєсков, повідомляє державне інформаційне агентство ТАСС.

За словами аналітиків, жорстка позиція свідчить про те, що обидві сторони вважають, що вони можуть отримати більше на полі бою.

Нагадаємо, прямі переговори президентів США і України під час візиту до Вашингтону та прийняття історичного рішення про передачу батареї Patriot - це товсті сигнали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: