Захід активно обдумує власну стратегію щодо війни в Україні, - політолог

ВІЙНА
ілюстрація: Дивись.info

Прямі переговори президентів США і України під час візиту до Вашингтону та прийняття історичного рішення про передачу батареї Patriot - це товсті сигнали.

Про це каже політолог Олексій Роговик.

Сигнали того, що Захід активно обдумує власну стратегію щодо російської повномасштабної війни проти України стають все більш чіткими. Питання щодо того куди для нас віє вітер змін і наскільки він є сильним були б зняті, якби були прийняті рішення і про передачу Україні перших західних танків та літаків. Поки що, бачення США на 2023 рік на відміну від українського залишається незрозумілим і очікує витоків у американські ЗМІ.

"Варто помітити як Байден сказав, що найбільші для нас проблеми серед союзників варто шукати у Європі. Поруч з тим, Байден наразі і сам не прийняв усіх необхідних для України рішень, щоб залишити Європі менше простору для маневрів. Очевидно, що на даний момент лише відчутний стрибок у підтримці Заходом ЗСУ матиме ефект на кремль і скоригує російські плани зберігати чи навіть підвищувати градус власних наземних та інших наступів.

Нагадаємо, російський диктатор путін стверджує, що готовий до переговорів. Водночас в Україні не стихають сирени повітряної тривоги.

66

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: