Відхід страхових суден із російсько-українських торгів набирає темпів

6311f4dee0994

Велика кількість страховиків судноплавства змінили свою політику на 2023 рік, щоб виключити претензії, пов’язані з війною росії в Україні, що є ще одним свідченням зростаючого занепокоєння галузі щодо втрат, спричинених конфліктом.

Про це повідомляє Bloomberg.

Щонайменше 12 із 13 організацій у Міжнародній групі P&I Clubs — головному страховику таких ризиків, як зіткнення та розливи — змінили свою політику, щоб виключити претензії, пов’язані з вторгненням росії в Україну в останні дні. 13 клубів є взаємними товариствами, що належать судноплавним компаніям, флоти яких вони охоплюють.

Страхування є важливою частиною торговельної торгівлі, і без нього деякі власники та компанії, що наймають судна, можуть бути більш обережними щодо поїздок до росії чи України. 

Змінені умови застосовуються до того, що в галузі відомо як невзаємні або фіксовані страхові поліси щодо воєнних ризиків, за якими вищий, ніж очікувалося, рівень претензій не може бути відшкодований від членів клубу пізніше. 

«Через вплив збитків від російсько-української ситуації, що впливає на доступність глобальної страхової та перестрахової потужності, перестраховики Клубу більше не в змозі забезпечити перестрахування воєнних ризиків під впливом територіальних ризиків росії, України чи білорусі», UK P&I, один із 13 членів International Group, написав у повідомленні про скасування своїм клієнтам. 

Нагадаємо, що кремль залишив собі можливість для більш жорсткої позиції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: