На свята очікується зростання захворюваності на коронавірус на Львівщині, - експертка

карантин
Фото з архіву редакції. Автор: Микита Печеник

Минулого тижня у Львівській області 91 людина підхопила коронавірус. Через ускладнення недуги померли п'ятеро осіб. А на лікуванні нині перебувають 98 пацієнтів.

Про це ІА Дивись.info розповіли в обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ у понеділок, другого січня.

Фахівці відомства прогнозують зріст заховрюваності під час новорічно-різдвяних свят. Керівниця Центру Наталія Іванченко говорить, що це пов'язано з тим, що люди збиратимуться великими групами.

«Враховуючи, що все таки під час традиційних свят люди можуть збиратися у приміщеннях великими колективами, якщо серед них буде людина з найменшими ознаками застуди і буде виділяти вірус або ковіду, або грипу, то є передумови до збільшення числа хворих і поширення вірусу. Таким чином  людям з ознаками ГРВІ або застуди не варто відвідувати родинні свята, щоб не наражати на небезпеку оточуючих», - пояснила вона.

До слова, від початку пандемії коронавірусу у Львівській області зафіксували 324 тисячі 799 випадків інфікування. Від ускладнень померли 6 тисяч 847 мешканців.

Вакцинація

Імунізовано проти коронавірусу в області однією дозою -  1 мільйон 89 тисяч 293 людини, другу дозу отримали 1 мільйон 30 тисяч 609 осіб, першу бустерну – 182875 осіб, другу бустерну – 10422 мешканці Львівщини.

Нагадаємо, що зробити щеплення від коронавірусу на Львівщині можна у пунктах вакцинації, попередньо звернувшись до сімейного лікаря або ж безпосередньо до пункту вакцинації (перелік – за посиланням). У наявності в області є вакцини: «Комірнаті» (доросла і дитяча), «Коронавак», «Янссен».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: