Україна розроблятиме БПЛА, які зможуть збивати дрони-камікадзе

герань
Збитий іранський дрон-камікадзе.

В Україні планують розробити бойові безпілотники повітря-повітря, котрі зможуть збивати іранські дрони-камікадзе, які використовує росія.

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив Associated Press, що використання росією ударних безпілотників може збільшитися в лютому або березні, оскільки наближається перша річниця війни, пише The Defense Post.

Повідомляється, що москва зазнала значних втрат і може розраховувати на дрони-камікадзе, щоб захопити більше території України.

За словами Федорова, країна перейде на виробництво ударних БПЛА, які літають до 10 кілометрів (6,2 милі).

«Мова йде про дрони, БПЛА, які ми розробляємо в Україні. Ну, у будь-якому випадку, це буде наступний крок у розвитку технологій», – сказав він.

Війна безпілотників

Вторгнення росії в Україну включає атаки ближнього бою, обстріли та складні безпілотні системи.

У жовтні кілька російських безпілотників-камікадзе, ймовірно придбаних в Ірану, вдарили по Києву, пошкодивши житлові будинки.

Повідомляється, що Іран погодився допомогти москві виготовити свої бойові безпілотники Shahed для нападу на українські сили.

«Сполучені Штати — разом із союзниками та партнерами — вживають усіх засобів, щоб викрити, стримати та протистояти постачанню Іраном цих боєприпасів і використанню їх росією проти українського народу», — заявила речник Ради національної безпеки США Адрієнн Вотсон.

Нещодавно аеродром у російському Курську був атакований невідомим БПЛА, в результаті чого загорівся резервуар для зберігання нафти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: