Скільки дронів-камікадзе вже використали окупанти, – розвідка

дрони-камікадзе
Фото: DR, ілюстративне

В окупантів нині є проблеми із озброєнням, зокрема - дронами-камікадзе, які росії поставляє Іран. З 24 лютого торік вони вже використали для обстрілів по Україні 660 одиниць «шахедів».

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в інтерв'ю РБК-Україна.

«На сьогодні вони використали приблизно 660 дронів. За контрактом передбачено 1750. Потрібен час для їх доставки та підготовки», – розповів він.

Говорить, що впродовж останніх днів ворог застосував велику кількість «шахедів» для атак по Україні. У воєнній розвідці України мають дані щодо нової поставки дронів-камікадзе для рф від Ірану вже незабаром.

«Скільки це буде – будемо ще уточнювати. Як правило, до цього вони завозили партіями 250-300 штук. Подивимося, як буде цього разу», - пояснив Скібіцький.

Щодо питання, навіщо росіянам масовано випускати дрони, представник ГУР розповів, що

Коментуючи питання щодо запуску дронів роями, він зауважив, що масований рій дронів спрямований на те, аби прорвати нашу систему ППО і влучити в об'єкти. Якщо запускати малу кількість – 5-10 – не буде такого ефекту.

Представник ГУР МО України в останньому краще додав, що росіяни використовують різні висоти і різні напрямки для обходу протиповітряної оборони, а також змінюють райони запуску дронів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: