Коли на Львівщині запрацює е-квиток у приміських і міжміських маршрутках

IMG_8420
Фото з архіву редакції. Автор: Микита Печеник

Стало відомо, коли у Львівській області жителі зможуть користуватися послугою безготівкового розрахунку в автобусах, повідомили у військовій адміністрації регіону в п'ятницю, 6 січня.

Кажуть, що електронним квитком мешканці почнуть користуватися з середини літа нинішнього року.

До кінця 2023 перехідний період

Автоматизовану систему обліку оплати проїзду впроваджуватиме інвестор — компанія «Smart Tiket Technology». Уже діагностують всі автотранспорті підприємства регіону та купують обладнання.

У планах монтаж щонаймеше тисячі валідаторів у громадському транспорті.

Читайте також: За пів к(року) до поразки: що не так із впровадженням е-квитка у Львові

«До кінця 2023 року буде діяти перехідний період, коли розрахуватися можна й готівкою. У наступному році Львівщина повинна перейде на безготівковий розрахунок», - заявили у відомстві.

Як відбуватиметься оплата?

За допомогою валідаторів.

Пасажир прикладає до пристрою банківську карту, гаджет, електронний квиток чи спеціальну платіжну картку, надалі система автоматично, згідно тарифної сітки відповідного маршруту, оплачуватиме проїзд.

Які є способи оплати?

Доступні способи оплати: 

  • банківська платіжна картка чи будь-який смартфон, смарт-годинник;
  • електронний квиток (після купівлі пасажир отримує qr-код, яким надалі оплачує проїзд); Планується встановити по області 50 точок продажу та поповнення електронних квитків. 
  • електронний додаток. Квиток можна придбати не виходячи з дому і скористатися згодом. У додатку зберігатимуться квитки в електронному вигляді;
  • спеціальні платіжні картки ( які будуть містити в собі інформацію для пільгових категорій та можливість реальної сплати, якщо власник її поповнить). Також для пільговиків буде випущено 500 тис.спеціальних платіжних карт. Отримати цю карту мешканець зможе у своїй громаді. Зазначимо, що впровадження е-квитка дозволить встановити реальний пасажиропотік і вивести з обігу «чорну готівку».

У ЛОДА нагадують, що Львівська область першою в Україні запровадить електронний квиток у приміських та міжміських автобусних маршрутах.

Нагадуємо, перший етап впровадження електронного квитка у громадському транспорті Львова запрацював у четвер, 13 січня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: