У росії вирішили «не помічати» нову допомогу США на $ 3,75 млрд

74_main
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Російські офіційні особи та блогери здебільшого не відреагували на оголошення США про нову військову допомогу Україні понад 3,75 мільярда доларів, що ще більше підкреслює, що кремль та російський інформаційний простір вибірково обирають, коли зобразити військову допомогу Заходу як ескалацію.

Про це пишуть експерти Інституту вивчення війни ISW.

Держсекретар США Ентоні Блінкен 6 січня заявив, що в рамках допомоги Україні будуть надані бойові машини піхоти Bradley, артилерійські системи, бронетранспортери, ракети «земля-повітря» та боєприпаси. Російські офіційні особи та блогери майже не відреагували на останнє оголошення про військову допомогу, хоча нещодавно кремль зобразив передачу Україні суто оборонних систем ППО Patriot як ескалацію.

Відсутність реакції росії на оголошення США про військову допомогу, яку українські сили могли б використати для підтримки контрнаступальних операцій, підтверджує попередню оцінку ISW про те, що кремль більше стурбований своїми інформаційними операціями та впливом, який військова допомога Заходу може мати на конкретні російські військові операції в Україна, ніж з будь-якими конкретними системами озброєнь, червоними лініями чи ймовірними побоюваннями росії передбачуваних наступальних дій України проти самої російської федерації з використанням західних систем.

кремль вибірково реагує на західні військові поставки та допомогу Україні, щоб підтримати інформаційні операції, спрямовані на те, щоб представити Україну як таку, що не має суверенітету, і послабити готовність Заходу надавати подальшу військову допомогу, розпалюючи побоювання російської ескалації.

кремль і російський інформаційний простір, швидше за все, схопляться за майбутню військову допомогу Заходу, яка, на їхню думку, може підтримати ці інформаційні операції, а не як відображення будь-яких фактичних креміньських червоних ліній чи конкретних побоювань щодо потенційної загрози, яку можуть становити західні системи озброєння.

Раніше ISW зазначала, що ці зауваження варто розглянути в контексті обговорення Заходом питання про надання Україні західних танків, систем далекого удару та інших можливостей.

Міністр оборони Олексій Резніков у Twitter повідомив, що обговорив з американським колегою Ллойдом Остіном деталі нового пакету допомоги США Україні.

"Обговорили деталі нового пакету допомоги США у сфері безпеки для України і наступної зустрічі у форматі Ramstein з Ллойдом Остіном" - написав він.

Резніков зазначив, що найбільший пакет допомоги США дає Україні "нові можливості для звільнення нашої території на сході та півдні".

Міністр оборони України висловив подяку президентові США Джо Байдену та американському народу за підтримку.

У свою чергу прессекретар Пентагону Пет Райдер повідомив, що Остін обговорив із Резніковим новий пакет військової допомоги США для України на суму понад $3 млрд.

Про це пише сайт міноборони Сполучених Штатів.

"Остін підтвердив своє зобов'язання заохочувати союзників та партнерів робити додаткові пожертвування систем протиповітряної оборони, бойових машин та інших критично важливих засобів для підтримки України у захисті її суверенітету і територіальної цілісності стільки часу, скільки буде потрібно", – наголосив Райдер.

Читайте також: В росії критикують путіна за оголошене «перемир’я», – ISW

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: