За добу від російських атак постраждали 30 українців, є й загиблі

90b8c73e-b28e-493c-a643-83f9757e6f09
Наслідки удару окупантів по Очакову на Миколаївщині 9 січня. Фото: регіональне управління прокуратури

Жертвами російських атак минулої доби стали четверо мирних мешканців України. А поранення отримали щонайменше 30 людей. Учора ворог продовжив обстрілювати населені пункти із різного озброєння.

Про це повідомив Кирило Тимошенко, заступник керівника Офісу президента України у вівторок, 10 січня.

На Миколаївщині 15 людей постраждали від атаки росіян по Очакову.

Наслідки ворожих обстрілів Очакова. Фото: Офіс Генпрокурора

На Донеччині постраждали шестеро цивільних. Ідеться про чотирьох у Бахмуті та 2 у Курахівці, уточнили у військовій адміністрації регіону.

Тим часом у Офісі генпрокурора України говорять, що ворог гатив по житлових кварталах Бахмуту зі ствольної артилерії. Від снарядів окупантів постраждало четверо мирних мешканців – двоє чоловіків та родина – 72-річна жінка та її 38-річний син. Їх з мінно-вибуховими травмами та осколковими пораненнями направлено до лікарні.

На Харківщині загинули двоє цивільних через ворожі обстріли 9 січня. Учора окупанти вдарили по містечкові Шевченкове. Жертвами стали дві жінки, яким 50 та 60 років.

Окупанти обстріляли Шевченкове на Харківщині. Фото: Олег Синєгубов, ОВА

Тоді ще 6 людей отримали поранення, в тому числі 10-річна дівчинка. Її стан медики наразі оцінюють як середньої тяжкості, каже очільник військової адміністрації регіону Олег Синєгубов.

Крім того, за добу ворог обстрілював населені пункти: Куп'янськ, Стрілеча, Дворічна, Кислівка, Котлярівка та інші. У Дворічній поранення зазнав та був госпіталізований 43-річний чоловік.

У Херсонській області через ворожі атаки загинули дві людини, а ще двоє - зазнали поранень.

За даними ОВА, російські окупанти 46 разів обстріляли територію Херсонщини. Били з артилерії, РСЗВ, мінометів та танків. Херсон росіяни обстріляли 14 разів – вкотре атакували житлові квартали міста. Ворожі снаряди поцілили в обʼєкти критичної інфраструктури, приватні та багатоквартирні будинки.

Вбиті росіянами цивільні

Наприкінці листопада торік в Організації Об'єднаних Націй повідомляли, що відомо про щонайменше 6 тисяч 595 українців, які стали жертвами окупантів з 24 лютого.

А ще 10 тисяч 189 осіб отримали різні поранення. Ці дані водночас не є остаточними: кількість жертв і постраждалих є набагато вищою, та їх наразі неможливо встановити на тимчасово окупованих територіях і там, де тривають активні бойові дії. Наприклад, у Маріуполі на Донеччині чи Сіверськодонецька, що у Луганській області.

З того часу Україна пережила ще кілька масованих атак ворога. Крайня відбулась 29 грудня 2022 року. Тоді жертвами обстрілів стали четверо людей, а ще вісім - зазнали поранень. Ідеться про цивільних з Донеччини, Херсонщини, Харківщини та Прикарпаття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: